Wat is Gods missie volgens de koninkrijkstheologie? Hoe kan de Kerk incarnatie van de missie van het Koninkrijk zijn? Hoe kan ze daar vorm aan geven in haar eigen, specifieke context?

Inhoud

We bouwen verder met de koninkrijkstheologie en spitsen deze toe op het verstaan en toepassen van de missie van Gods Koninkrijk voor onze tijd en onze context. Naast een theologische doordenking van Gods missie, gaan we ‘met de ogen van Gods Koninkrijk’ naar onze plaats van roeping kijken. We vertalen dit door naar de missionaire invulling van onze kerk / bedieningen in hun omgeving.

Voor wie?

Missie van het Koninkrijk is bedoeld voor iedereen die bewust leeft en werkt vanuit de koninkrijkstheologie en zijn/haar kerkelijke of persoonlijke missie wil verdiepen en vernieuwen.

Deze module wordt aangeboden als onderdeel van de kopstudie (vierde leerjaar) van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’. Dit praktijkvak bouwt voort op wat in de eerste twee jaar daarvan is geleerd. De studiepunten van dit vak worden vermeld op je certificaat. Daarnaast staat deze module open voor iedereen, of je nu al eerdere jaren van het Studietraject hebt gevolgd of niet. We kijken met elkaar dan wel of je voldoende bekend bent met de basis van de Koninkrijkstheologie om aansluiting te kunnen vinden. Het kan zijn dat we je vragen om wat voorstudie te doen voordat we je definitief toegang geven tot deze module.

Naast deze module worden in dit leerjaar ook de modules ‘Spiritualiteit van het Koninkrijk‘ en ‘Beweging van het Koninkrijk‘ aangeboden. Samen vormen deze drie modules een integraal leer- en vormingsproces van september 2024 t/m juni 2025. ‘Missie’ en ‘Beweging’ worden verbonden met en gevoed vanuit ‘Spiritualiteit van het Koninkrijk’. Je kunt je voor elke module afzonderlijk aanmelden of – met korting – voor alle drie de modules.
Klik hier voor meer informatie.

Door wie?

De module wordt verzorgd door Piet Brinksma (gemeentestichter/voorganger Rafaël Amsterdam Noord, trainer, spreker en coach, promoveerde in 2018 op het mobiliseren van de Kerk voor Gods missie in Amsterdam) en Theodoor Meedendorp (voorganger/missionair werker Hoop voor Noord, leraar en trainer).

Deze module wordt aangeboden door de partners van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’: New Wine Nederland, Evangelisch Werkverband, Rafaël Nederland, Vineyard Benelux en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), in samenwerking met het Evangelisch College.

Logo Evangelisch Werkverband

Evangelisch Werkverband

New Wine

Rafaël Nederland

Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten

Vineyard Benelux

Evangelisch College

Praktische informatie

Lesdata

 • Online startmoment dinsdagavond 10 september 2024
 • Zaterdag 5 oktober 2024
 • Zaterdag 9 november 2024

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2024, maar bij voorkeur eerder.

Leslocatie

De college/-ervaringsdagen worden aangeboden op verschillende locaties in Amsterdam.

Kosten

Deelname aan de module ‘Missie van het Koninkrijk’ kost: € 350,-.*
Dit bedrag is inclusief:

 • Online startmoment
 • Twee college-/ervaringsdagen op een inspirerende locatie
 • Koffie en thee op de leslocatie
 • Aanvullende studiematerialen op de verplichte literatuur (die je zelf aanschaft)
 • Een getuigschrift (indien gewenst)

Deelname aan de jaarlijkse retraitedag is facultatief. De kosten hiervoor bedragen € 45,-.

*Volg je daarnaast ook de modules ‘Spiritualiteit van het Koninkrijk’ en ‘Beweging van het Koninkrijk’ dan ontvang je € 55- korting én toegang tot de jaarlijkse retraitedag (t.w.v. € 45,-). Je betaalt dan geen € 1.095,- maar slechts € 995,- voor het hele leerjaar.

Niveau en studiebelasting

De module wordt aangeboden op hbo-niveau en heeft een studiebelasting van 2,5 ec (= 70 studiebelastingsuren).

Details studiebelasting

De module bestaat uit:

 • online startmoment in september
 • twee college-/ervaringsdagen
 • literatuurstudie
 • schrijven van reflectieverslagen over de studiedagen
 • maken van een missionaire analyse van je omgeving
 • schrijven van een missionair plan voor je bediening/kerk

Toetsing

Toetsing vindt plaats door middel van het schrijven van reflectieverslagen, een missionaire analyse en een missionair plan. Daarnaast vindt er een online openboektentamen plaats met enkele kennisvragen.

Getuigschrift

Als je het vak met een voldoende afrondt, ontvang je een getuigschrift of wordt dit resultaat vermeld op het certificaat van het hele studietraject. Je behaalde studiepunten (2,5 ec kunnen ingebracht worden binnen de vrije ruimte van de Opleiding Theologie van het Evangelisch College.

Aanmelden?

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Hester Roos, medewerker studentenzaken: h.roos@evangelisch-college.nl.

Overzicht leslocatie

Locatie
Lesmoment
Startmoment
Datum:
2 zaterdagen
Locatie:
Amsterdam Hoop voor Noord
Adres:
Rode Kruisstraat 20, 1025 KN , Amsterdam
Catering:
Inclusief koffie en thee
Contactpersoon:
Hester Roos
Docent
Theodoor Meedendorp, MA