Studietraject Gods Koninkrijk en de Heilige Geest uitgebreid met kopstudie

Vanaf september 2024 bieden we een vierde leerjaar aan bij het studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’ bestaande uit drie modules: ‘Spiritualiteit van het Koninkrijk’, ‘Missie van het Koninkrijk’ en ‘Beweging van het Koninkrijk. Deze drie modules vormen samen een integraal leer- en vormingsproces van september t/m juni. ‘Missie’ en ‘Beweging’ worden verbonden met en gevoed vanuit ‘Spiritualiteit van het Koninkrijk’.

Dit vierde leerjaar wordt aangeboden als onderdeel van de kopstudie van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’. De vakken bouwen voort op wat in de eerste twee jaar daarvan is geleerd. Studenten van het studietraject kunnen na de eerste twee jaar zonder verdere voorwaarden doorstuderen in leerjaar 3 (dat bestaat uit de cursus ‘Gebedspastoraat’ van New Wine en het vak ‘Geestgevoelig spreken) en/of leerjaar vier. Daarnaast staat leerjaar 4 open voor wie nog geen eerdere leerjaren van het studietraject hebben gevolgd.

Overzicht modules

Spiritualiteit van het Koninkrijk
2 lesdagen op zaterdag in De Bilt
Anita Abbring en Hans Alblas

Missie van het Koninkrijk
2 lesdagen op zaterdag in Amsterdam
Piet Brinksma en Theodoor Meedendorp

Beweging van het Koninkrijk
2 lesdagen op zaterdag in Rotterdam
Remmelt Meijer en Ron Becker

Elke module heeft een studiebelasting van 2,5 ec (=70 studiebelastingsuren). Daarnaast is er aan het eind van het studiejaar een retraitedag, samen met de studenten van de andere leerjaren, die 0,5 ec oplevert. Dat brengt het totaal van leerjaar 4 op 8 ec’s. Dat is gemiddeld circa 6 studie-uren per week, inclusief de lesdagen en toetsen.

Deze modules worden aangeboden door de partners van het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’: New Wine Nederland, Evangelisch Werkverband, Rafaël Nederland, Vineyard Benelux en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), in samenwerking met het Evangelisch College.

Logo Evangelisch Werkverband

Evangelisch Werkverband

New Wine

Rafaël Nederland

Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten

Vineyard Benelux

Evangelisch College