Zaterdag 4 november 2023: studiedag pastoraat

Op zaterdag 4 november organiseert het Evangelisch College een studiedag met als thema: ‘VERWOND: over de weg van herstel in het pastoraat’. Deze studiedag is de eerste dag van een serie van drie studiedagen rondom het thema ‘pastoraat in de kerk’. Deze dagen worden georganiseerd voor cursisten van de EC-Bijbelcursus, maar ook geïnteresseerden zijn van harte welkom.

VERWOND: over de weg van herstel in het pastoraat

De kerk is een groep kwetsbare mensen bij elkaar. Ieder heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen geschiedenis.  De kerk zou een plek mogen zijn waar gebrokenheid mag zijn en herstel mag komen. We komen bij elkaar om de God van hemel een aarde te eren en te dienen. En deze God verlangt er naar om, in verbinding met Hem, herstel te geven. Op deze dag staan we in drie verschillende delen hierbij stil. Allereerst wordt er gekeken naar welke verwondingen er veelal zijn, zodat er meer zicht komt op wat de ander nodig heeft. Vervolgens kijken we naar de verbinding met God, wat is ‘identiteit in Christus’ en hoe kan dat tot basis zijn om op te bouwen, zeker bij thema’s als afwijzing en onzekerheid. Tot slot bewandelen we ‘de weg van herstel’. Welke fasen zijn er op deze weg. Waaraan is dat te herkennen, bij jezelf en bij anderen en wat is er bij iedere fase nodig?

Hermineke Vonk

Studeerde Theologie aan het Evangelisch College (Zwijndrecht) en specialiseerde zich bij de CHE/ETH (Ede/Veenendaal) in de richting van Pastoraal Werk. Ze is actief als coach, trainer en spreker via Hermineke.nl. Haar missie is met mensen de goede kant op bewegen, door middel van onderwijs en pastoraat. Bij het Evangelisch College is ze o.a. actief als docent en mentor bij de Opleiding Pastorale Hulpverlening en als trainer bij de Kringleiderscursus.

Hermineke is o.a. auteur van de boeken In ontwikkeling: Pastorale bouwstenen voor je leven (2021); Verbeeldtaal: dichter bij jezelf, dichter bij God (2021) en de studiemodules Pastoraat.

Henriëtte van Nes

Studeerde theologie aan het London Bible College (Cambridge University) en Trinity Evangelical Divinity School te Deerfield (USA). Ze is werkzaam bij stichting EX IT, een praktijk voor pastorale hulpverlening in Zwijndrecht. Bij het Evangelisch College is ze docent bij de EC-Bijbelcursus en de Opleiding Pastorale Hulpverlening, waar ze ook jarenlang opleidingscoördinator van is geweest

Henriëtte is o.a. auteur van het boek In ontwikkeling: Pastorale bouwstenen voor je leven (2021) en de studiemodules Pastoraat.

Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid
De studiedag vindt plaats in het Onderwijscentrum van het Evangelisch College aan Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Rondom het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid. De locatie is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is ruimte voor maximaal 80 deelnemers.

Datum en tijd
De studiedag begint zaterdag 4 november om 10:30 uur en duurt tot circa 16:00 uur.

Kosten
We vragen een kleine bijdrage voor de onkosten van deze dag. Koffie en thee is hierbij inbegrepen. Een lunch dien je zelf mee te nemen.

DoelgroepAanmeldingskosten
Cursisten van de EC-Bijbelcursus€ 5,-
Leden van het Evangelisch College€ 10,-
Gasten / externe deelnemers€ 20,-

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Aanmeldingsformulier

Uitgelichte berichten