Startweekend opleiding Pastorale Hulpverlening

Afgelopen vrijdag (1 september) kwamen een deel van het nieuwe Pastorale Hulpverlening-team en de nieuwe studenten, die dit studiejaar beginnen aan de 3-jarige opleiding Pastorale Hulpverlening, samen voor het startweekend. In een hotel in Beekbergen kwamen studenten van Groningen tot Brabant, Rotterdam tot Hasselt ‘s ochtends vroeg al aan. Enerzijds met wat spanning, anderzijds ook nieuwsgierig en vol verwachting. We begonnen de dag als team in stilte en met verwachting naar onze God. Na een mooie Bijbelse opening van Hans Alblas over geestelijke en theologische hoofd- en bijzaken zongen we onder andere het lied ‘The Kingdom of God’ van Taize:

…The kingdom of God is justice and peace
and joy in the Holy Spirit
Come, Lord and open in us
the gates of your kingdom…

Het was bijzonder om dit samen als groep die elkaar nog niet kende met zoveel overtuiging en verwachting te kunnen zingen. Een prachtig en samenbindend start(punt) van deze twee dagen.

Ontroerend om te bedenken en tijdens dit startweekend ook te ervaren, dat alle studenten met een eigen verhaal tot dit moment zijn gekomen: het starten en aangaan van een opleiding om anderen echt nabij te kunnen zijn vanuit God in hen. Voor velen is het een moedige stap in persoonlijke ontwikkeling, voor anderen een concrete stap richting een roeping die ze al langer ervaren. 

Marja Krans heeft ons op confronterende en ook hilarische wijze meegenomen in het ervaren van onze perceptie en onze team-rollen/dynamiek. We hebben onder andere in groepjes het Belbin Kwartet gespeeld. Op vrijdag en zaterdag nam docent Metta Wierenga ons op bijzondere wijze mee in het lezen van de Bijbel, en de hermeneutische kloof en dus ook perceptie die hierin een belangrijke rol speelt! Studenten werden meteen uitgedaagd en geprikkeld en kregen een goed beeld van wat ze allemaal gaan leren bij de theologische lessen van Metta in deze opleiding. We hebben heerlijk samen gegeten, er werd geluncht en gebeden, en er was volop tijd voor ontmoeting. Twee prachtige, intensieve en vooral ook bijzondere dagen waarin er kennis werd gemaakt met de inhoud van de opleiding en vooral ook met elkaar als groep! Want dat zijn we toch echt al een beetje geworden. Dat belooft veel goeds voor alles wat nog komen gaat. Zoals een van de studenten zei: ‘Moet je nagaan, we zijn nog maar net begonnen!‘ 

We kijken uit naar een bijzonder jaar waarin deze groep PH-studenten zowel persoonlijk als professioneel gevormd mogen worden, door de opleiding en vooral door Gods liefdevolle, geduldige en genadige werk heen! 

Uitgelichte berichten