Zaterdag 1 juni 2024: studiedag pastoraat

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert het Evangelisch College een studiedag met als thema: ‘VERBONDEN: over de weg naar verbondenheid met God, jezelf en de ander in het pastoraat’. Deze studiedag is de laatste dag van een serie van drie studiedagen rondom het thema ‘pastoraat in de kerk’. Deze dagen worden georganiseerd voor cursisten van de EC-Bijbelcursus, maar ook geïnteresseerden zijn van harte welkom.

VERBONDEN: over de weg naar verbondenheid met God, jezelf en de ander in het pastoraat

Verbondenheid is een fundamenteel aspect van het menselijk bestaan, diepgeworteld in onze schepping. De Bijbel illustreert hoe God vanaf het begin de relatie heeft gezocht. De vruchten van een leven in verbondenheid met God zijn veelvoudig: ze brengen vrede, doel, vreugde, en een diep gevoel van waarde in het leven. Deze verbinding stelt ons ook in staat om onszelf te waarderen en te accepteren, wat essentieel is voor het opbouwen van gezonde relaties met anderen.

Een leven in onverbondenheid, zoals we zien na de zondeval, kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid, doelloosheid, en innerlijke leegte. In het pastoraat zien we vaak de worstelingen van individuen die de connectie met zichzelf en anderen zijn kwijtgeraakt. Leven in verbinding met God is de sleutel om ook op een passende wijze weer te verbinden met zichzelf. Dit is niet alleen de basis voor persoonlijk herstel, maar ook voor het vermogen om oprechte en liefdevolle relaties met anderen aan te gaan.

In een verbonden gemeente vinden mensen veiligheid, geborgenheid en een plek van herstel. Het laat zien hoe verbondenheid een ieder kan veranderen en genezen, en het leven verrijkt met een diepere betekenis en doel.

De studiedag wordt verzorgd door Hermineke Vonk.

Hermineke Vonk

Studeerde Theologie aan het Evangelisch College (Zwijndrecht) en specialiseerde zich bij de CHE/ETH (Ede/Veenendaal) in de richting van Pastoraal Werk. Ze is actief als coach, trainer en spreker via Hermineke.nl. Haar missie is met mensen de goede kant op bewegen, door middel van onderwijs en pastoraat. Binnen het pastoraat heeft ze veel ervaring met trajecten van bevrijdingspastoraat. Bij het Evangelisch College is ze o.a. actief als docent en mentor bij de Opleiding Pastorale Hulpverlening en als trainer bij de Kringleiderscursus.

Hermineke is o.a. auteur van de boeken In ontwikkeling: Pastorale bouwstenen voor je leven (2021); Verbeeldtaal: dichter bij jezelf, dichter bij God (2021) en de studiemodules Pastoraat.

Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid
De studiedag vindt plaats in het Onderwijscentrum van het Evangelisch College aan Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Rondom het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid. De locatie is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is ruimte voor maximaal 80 deelnemers.

Datum en tijd
De studiedag begint zaterdag 1 juni om 10:30 uur en duurt tot circa 16:00 uur.

Kosten
We vragen een kleine bijdrage voor de onkosten van deze dag. Koffie en thee is hierbij inbegrepen. Een lunch dien je zelf mee te nemen.

DoelgroepAanmeldingskosten
Cursisten van de EC-Bijbelcursus€ 5,-
Leden van het Evangelisch College€ 10,-
Gasten / externe deelnemers€ 20,-

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Aanmeldingsformulier

Uitgelichte berichten