Zaterdag 16 maart 2024: studiedag bevrijdingspastoraat

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert het Evangelisch College een studiedag met als thema: ‘GEBONDEN: over de weg naar bevrijding in het pastoraat’. Deze studiedag is de tweede dag van een serie van drie studiedagen rondom het thema ‘pastoraat in de kerk’. Deze dagen worden georganiseerd voor cursisten van de EC-Bijbelcursus, maar ook geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Gebonden: over de weg naar bevrijding in het pastoraat

In het Oude Testament wordt er gewaarschuwd voor ‘vreemde goden’. In het Nieuwe testament wordt er verteld dat Jezus demonen uitdrijft. Is er een link tussen beiden?  Wat betekent dit precies? Wat staat hierover in de Bijbel? Is dit ook nog zo in deze tijd of is dit door de wetenschap achterhaald? Hoe is het te herkennen?

Het zijn vragen waar op deze studiedag op in gegaan wordt. In de morgen wordt de Bijbelse basis gelegd onder gebondenheid. De realiteit van de geestelijke wereld en de strijd die daarin plaats vindt. Hoe werkt satan en hoe werkt God?

In de middag ontdekken we de verschillende manieren hoe iemand gebonden kan raken. Wat zijn de verschillende invalspoorten en hoe kunnen deze poorten gesloten worden? Hoe herkennen we gebondenheid en hoe is dit te onderscheiden van psychologische of psychiatrische ziektebeelden? Tot slot kijken we met elkaar hoe dit in de praktijk werkt.

Deze dag is bedoeld voor mensen die meer kennis willen krijgen over dit onderwerp. Op deze dag wordt er niet gebeden voor mensen die zelf bevrijding nodig hebben.

Hermineke Vonk

Studeerde Theologie aan het Evangelisch College (Zwijndrecht) en specialiseerde zich bij de CHE/ETH (Ede/Veenendaal) in de richting van Pastoraal Werk. Ze is actief als coach, trainer en spreker via Hermineke.nl. Haar missie is met mensen de goede kant op bewegen, door middel van onderwijs en pastoraat. Binnen het pastoraat heeft ze veel ervaring met trajecten van bevrijdingspastoraat. Bij het Evangelisch College is ze o.a. actief als docent en mentor bij de Opleiding Pastorale Hulpverlening en als trainer bij de Kringleiderscursus.

Hermineke is o.a. auteur van de boeken In ontwikkeling: Pastorale bouwstenen voor je leven (2021); Verbeeldtaal: dichter bij jezelf, dichter bij God (2021) en de studiemodules Pastoraat.

Henriëtte van Nes

Studeerde theologie aan het London Bible College (Cambridge University) en Trinity Evangelical Divinity School te Deerfield (USA). Ze is werkzaam bij stichting EX IT, een praktijk voor pastorale hulpverlening in Zwijndrecht. Bij het Evangelisch College is ze docent bij de EC-Bijbelcursus en de Opleiding Pastorale Hulpverlening, waar ze ook jarenlang opleidingscoördinator van is geweest. Ze is daarnaast werkzaam bij Stichting Ex It, waar ze regelmatig ook bevrijdingstrajecten doet.

Henriëtte is o.a. auteur van het boek In ontwikkeling: Pastorale bouwstenen voor je leven (2021) en de studiemodules Pastoraat.

Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid
De studiedag vindt plaats in het Onderwijscentrum van het Evangelisch College aan Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Rondom het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid. De locatie is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is ruimte voor maximaal 80 deelnemers.

Datum en tijd
De studiedag begint zaterdag 4 november om 10:30 uur en duurt tot circa 16:00 uur.

Kosten
We vragen een kleine bijdrage voor de onkosten van deze dag. Koffie en thee is hierbij inbegrepen. Een lunch dien je zelf mee te nemen.

DoelgroepAanmeldingskosten
Cursisten van de EC-Bijbelcursus€ 5,-
Leden van het Evangelisch College€ 10,-
Gasten / externe deelnemers€ 20,-

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Aanmeldingsformulier

Uitgelichte berichten