Vijf redenen om nu de Toerustingscursus Pastoraat te volgen

Vijf redenen om nu te starten met de Toerustingscursus Pastoraat:

1. Omdat je anderen op een behulpzame manier nabij wil zijn.

Je wilt mensen die het moeilijk hebben graag helpen. Een luisterend oor kan voldoende zijn, maar soms hebben mensen meer nodig: begeleiding en ondersteuning. De Toerustingscursus Pastoraat rust je toe om op verantwoorde wijze mensen te begeleiden vanuit Gods Woord en door Zijn Geest.

2. Het geeft je een mooie basis voor pastorale gesprekken.

In de Toerustingscursus Pastoraat leer je in 10 lessen hoe je een goed gesprek voert en krijg je pastoraal onderwijs over hoofdthema’s die spelen in ieders leven, zoals relaties, grenzen, identiteit en ziekte. Niet per sé alleen toepasbaar in je gemeente, maar ook in je straat, op je werk, in je gezin.

3. Je gaat groeien!

De cursus geeft je niet alleen inzicht in anderen, maar ook in jezelf. Dit helpt je om te groeien. Door in jezelf te investeren en opgebouwd te worden kan je ook weer uitdelen aan anderen. Zo kan je door zelf gezegend te worden anderen tot zegen zijn.

4. Je ontdekt wat we vanuit de Bijbel kunnen leren over pastoraat.

Iedere les gaat de Bijbel open om te ontdekken welke principes daar worden aangereikt en welke voorbeelden qua zorg voor anderen Gods Woord biedt. Ook de eigen relatie met God krijgt aandacht, want van daaruit wordt uitgedeeld.

5. Je krijgt les van ervaren pastoraal werkers.

Alle docenten zijn, ieder op zijn eigen manier, actief in het pastoraat. Ook hebben ze een pastorale opleiding gevolgd. Hierdoor hebben ze niet alleen de benodigde kennis, maar ook ervaring. Ze kijken ernaar uit dit met je te delen.

Enthousiast geworden? De Toerustingscursus Pastoraat start donderdag 30 september in Katwijk. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Meer info en aanmelden

Uitgelichte berichten