“Het mooie aan spreken vind ik de harten van mensen te mogen raken met wie God voor hen is.”

Mirjam Krieken

Volgde de Sprekersroute, 36 jaar, is getrouwd en heeft 2 kinderen, woont in Geldermalsen en is IT-consultant.

Verlangen

Voordat ik daadwerkelijk koos om naar de lesdagen in Amsterdam te gaan, was er al iets ontstaan. Iets binnen in me. Ik heb altijd al liefde gehad voor Gods woord. God legde het op mijn hart te gaan spreken. Maar ik miste kennis. Daarom wilde ik me theologisch verdiepen. Ik zie zoveel mensen die God als Bron van leven niet (goed) kennen. Er is een diep verlangen in mij gegroeid anderen
over die Liefde te vertellen. En dus koos ik voor de Sprekersroute; een studie waar Bijbel, theologie en de vertaalslag naar de ‘hoorder’ samen opgaan.

Intens

Het volgen van de opleiding vond ik mooi maar ook intens. Je duikt de theologie en de Bijbel in. Je leert teksten, verbanden en situaties onderscheiden, zodat je daarna een boodschap kunt maken voor vandaag. Exegese, wat een mooi vak is dat! Tegelijkertijd keken we naar wie je bent als spreker. Hoe heeft mijn opvoeding, mijn karakter en mijn zijn me gevormd? En welke invloed heeft dit op hoe ik de Bijbel lees? Een boodschap van een preek gaat allereerst door je eigen hart en handen. Dan is het goed je bewust te
zijn van wie je zelf bent en wat je bij je draagt, voor je voor een groep gaat staan.

Gezin, werk en studie

De studie geeft je een stevig theologisch fundament en spreekvaardigheden. Twee jaar lang daarmee bezig zijn was heerlijk. Ik leer en groei graag. Het was ook een drukke tijd. Met mijn man stemde ik af hoe we mijn studie en baan en ons gezin combineerden. Studeren deed ik vooral ‘s avonds, soms met een espresso extra, als de kinderen op bed lagen. Het daarnaast optrekken met studiegenoten, het delen en elkaar aanmoedigen, maakte het verschil om het vol te kunnen houden.

Afhankelijk

Ik ben de Bijbel anders gaan lezen. God is zo groot, Hij is zoveel meer dan ik van te voren had bedacht. Het is lastiger dan je denkt: kan ik wat Paulus zegt direct vertalen naar het hier en nu of moet ik kijken naar de context en hoe ziet deze er dan uit? Ik wist weinig, weet nu gelukkig meer, maar er is nog zoveel meer te leren. Dat houdt me afhankelijk van God en Zijn Geest. Ik wil ontdekken
wat Hij tot ons wil spreken.

Podium

Spreken vraagt om een podium. Daar zit een stukje spanning. Want hoe blijf je bescheiden en wanneer neem je de ruimte en vrijmoedigheid om te spreken? Die vraag komt ook voorbij in de studie. Voor mij gaat het niet om grote zalen. Het gaat om
mijn verlangen te delen wat ik ontvangen heb van God. Ik kijk er naar uit te ontdekken hoe God Zijn weg daarin met mij zal gaan.

Sprekersroute

Tweejarig studietraject op hbo-niveau, met jaarlijks 8 lesdagen op vrijdagen in Amsterdam en een aantal Masterclasses spreekvaardigheid. De Sprekersroute wordt aangeboden in samenwerking met het Baptisten Seminarium.

Uitgelichte berichten