Een trend die vraagt om genade

We zien bij steeds meer studenten dat ze flexibel willen zijn. In hun rooster, aantal tentamens en studie-uren die ze over meerder jaren willen verspreiden. Ook verwelkomen we meer toehoorders, die in de graag de studie volgen zonder daarbij de opdrachten of tentamens te hoeven te maken. Een opvallende trend, die vraagt om genade.

Waar we vijftig jaar geleden startten met voornamelijk studenten die voor het volledige scholingsprogramma gingen, merken we al langere tijd dat studenten het niet altijd meer lukt om werk, kerk en soms ook gezin te combineren met een deeltijdstudie. Maar het verlangen naar verdieping en onderwijs blijft.

Je kunt niet alles
We realiseren ons dat studenten niet alles kunnen. Het leven is vol en druk. Daar heb je ruimte en genade voor nodig; erkennen dat niet alles kan. En het mooie is: als er ruimte en flexibiliteit geboden wordt, zien we studenten die het volhouden. Die hun studie redden en steeds meer passie ontwikkelen voor dat waarmee ze bezig zijn.

Zo kun je bij ons ervoor kiezen om de studies op verschillende niveaus te volgen. En kun je kiezen alleen die vakken te volgen die op dat moment in je agenda passen.

De open dagen komen er weer aan. Daarin kun je ontdekken of een studie bij je past. En hoe je dat inpast in je leven. We denken graag mee. 

Attendeer jezelf of een ander op onze open dagen. Hier vindt je het overzicht:

Uitgelichte berichten