Twee nieuwe collega’s Pastorale Hulpverlening

We mogen dit studiejaar twee nieuwe collega’s bij de opleiding Pastorale Hulpverlening verwelkomen: Anneleen en Janine. Benieuwd naar wie ze zijn? Hieronder lees je meer over hen.

Anneleen Koelmans

Anneleen studeerde Antropologie en Religiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en Stellenbosch University. Daarna startte ze met een onderzoeksmaster Theology and Religion aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte jaren als docent Godsdienst in het onderwijs en als gastdocent bij de RUG, Windesheim en VIAA. Afgelopen jaren liet ze zich omscholen tot Integratief coach via Groundwork en Geestelijk Begeleider via School of Sustainable Faith. Ook volgde ze de minor Trauma en Theologie aan de Universiteit van Kampen. Inmiddels begeleid ze vanuit haar eigen praktijk Zachte Bries in Leeuwarden vrouwen die graag willen groeien in heelheid, en willen groeien in God. Ook organiseert ze (dag)retraites. Ze schreef het boek Hier vind je kracht; bemoedigingen voor als je ziek bent en schreef mee aan het boek Zegen hen; 100 gebeden voor moeders. Anneleen heeft een hart voor dat wat God ook doet; zich verbinden aan ons lijden, en het is een droom die uitkomt om pastoraal werkers op te leiden die hierin kunnen voorgaan op de weg naar herstel. 

Janine Lemans

Janine is getrouwd met Bram en woont in het prachtige Twente. Samen hebben zij twee (inmiddels volwassen) pleegdochters.
Ze studeerde Theologie bij het Evangelisch College en volgt momenteel de master Church and Mission in the West aan de universiteit Utrecht/Kampen. In 2018 heeft ze stichting Gefeliciteerd met jezelf! opgericht. Ze willen mensen helpen om de Bijbel te leren kennen en de opgedane kennis uit de Bijbel toe te passen in het dagelijkse leven. Bijbelschool Goud leven speelt hierin een centrale rol.
Naast het werk voor de stichting geeft ze regelmatig spreekbeurten waarbij ze eigen geschreven nummers zingt of de muzikale omlijsting verzorgd. Binnen de Hervormde gemeente waar ze kerkt, geeft ze catechisatie en elk jaar is ze tijdens de Heart2Heart zomerweek, coördinator van het ministryteam bij de tieners.
Janine is niet bang om kwetsbaar te zijn. Het leven doorleven is haar niet vreemd en haar levenservaringen zet ze dan ook met liefde in binnen haar werkzaamheden. Ze wil naast mensen staan en hen helpen tot persoonlijke groei en de relatie met God te versterken.
Binnen het Evangelisch College gaat ze aan de slag als praktijkdocent voor de opleiding Pastorale hupverlening en hoopt ze het goud in studenten naar boven te halen.
Janine is auteur van de boeken: Gefeliciteerd met jezelf! (2013) en Heilig schijt (2020). Ze schrijft blogs welke te vinden zijn via: https://goudenschrijfsels.jouwweb.nl/

Uitgelichte berichten