Nu ook ‘Galaten’ van Michael Eaton

Van Michael Eaton is onlangs de tekst-voor-tekst verklaring van Galaten verschenen. Het is de derde in een serie. Michael Eaton (1942-2017) is een Britse theoloog die als predikant zijn standplaats had in multi-etnische kerken in enkele van de grootste en meest invloedrijke steden van Afrika, waaronder Nairobi, Johannesburg en Lusaka.

Ervaringen van Michael Eaton

Als jonge man kreeg hij les van Martyn Lloyd-Jones in de Westminster Chapel,  waarmee hij zijn hele leven een langdurige relatie onderhield. Hij gaf les aan diverse theologische instellingen en had een levendige prediking in India, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en in heel Afrika. Met zijn ervaring met verschillende culturen wist hij zijn werk toegankelijk te maken voor duizenden kerkleiders en studenten.

De tekst-voor-tekst verklaringen zijn een vertaling van zijn commentaar op het OT en NT:‘The Branch Exposition of the Bible’, uitgegeven door Langham Global Library in Carlisle, Engeland, opgericht door John Stott.

Drie verklaringen

De erfenis die hij met zijn werk heeft achtergelaten breidt zich nog steeds uit. In Nederland zijn nu zijn theologische standaardwerk ‘Vrijgesproken’ vertaald en uitgegeven en de tekst-voor-tekst verklaringen ‘Romeinen, leven uit genade’, ‘Hebreeën, hoop voor de toekomst’ en ‘Galaten, vrij leven door de Geest’. De verklaringen zijn in eenvoudige taal geschreven en opgedeeld in kleinere eenheden. Ze zijn uitermate geschikt voor persoonlijke studie en voor groepen. Het hoofdthema van de Brief aan Galaten wordt door Eaton verwoord als: ‘We zijn vrij van de wet om dankzij Gods genade geleid te worden door de Heilige Geest!’

De uitgever heeft er bewust voor gekozen om juist deze drie Bijbelboeken uit te brengen. Samen geven ze namelijk een sterke indruk van Gods plan met genade. Michael Eaton wist als geen ander in de Bijbeltekst de vrijheid van een christen naar boven te halen. Hij was ervan overtuigd dat wanneer we dieper doordringen in Gods genade, de kerk een sterk fundament zal krijgen en ons leven als christen een krachtig getuigenis van Jezus zal zijn.

Van harte aanbevolen!

Jan Willem de Reus (alumnus Opleiding Theologie)

Korting op de drie boeken

Speciaal voor de EC-lezer biedt de uitgever de drie boeken aan voor een lagere prijs. Wie Romeinen, Hebreeën en Galaten samen bestelt betaald niet €56,85, maar €49,50. Ga daarvoor naar www.thegracefactoryshop.com en gebruik bij het afrekenen de kortingscode Pakket-Eaton (de kortingscode is meerdere malen te gebruiken en geldig t/m 31-12-2023).

Uitgelichte berichten