Nieuw uitgebracht boek Hermineke Vonk: Verbeeldtaal

Collega en docent Hermineke Vonk heeft onlangs haar nieuwe boek uitgebracht: Verbeeldtaal – dichter bij jezelf, dichter bij God.

Beelden kunnen spreken
Vertellen meer dan woorden het verhaal
Want als woorden blijven steken
Spreken beelden klare taal.

Uit haar eigen praktijk voor Pastorale Hulpverlening bemerkte Hermineke dat woorden vaak niet toereikend zijn om te bereiken wat gewenst is. Zij is gaan zoeken naar alternatieve gespreksvormen die verder kwamen dan woorden en is (onder anderen) uitgekomen bij het werken met Beeldtaal. Ook al wordt het al best veel ingezet, was er geen boek dat deze manier van werken laagdrempelig beschreef. Het is immers niet alleen geschikt voor therapie, ook (christen)coaches, pastoraal werkers, leerling- en studentbegeleiders kunnen Verbeeldtaal inzetten.

Met verbeeldtaal wordt het verhaal van de ander met behulp van Playmobil op tafel gezet. Wie ben je? Hoe ben je? Waar sta je? Wie is de ander en waar staat hij of zij? En waar bevindt God zich? Het verhaal wordt letterlijk verbeeld. Je mag luisteren met je ogen. Deze manier van werken geeft een extra dimensie aan het gesprek en een andere blik op de werkelijkheid, waardoor er sneller inzicht en perspectief ontstaat.

Het boek biedt een duidelijk theoretisch kader afgewisseld met praktijkverhalen, waardoor velen de drempel over durven te stappen om het gesprek eens op een heel andere manier beeldend te voeren.

Wie dit boek gelezen heeft, zal de verleiding niet kunnen weerstaan om de doos met Playmobil tevoorschijn te halen en zelf aan de slag te gaan.

• 96 pagina’s
• Ingenaaide paperback
• Prijs: € 17,50

Uitgelichte berichten