Cursus Verantwoord Bijbelgebruik in Beverwijk

In samenwerking met Evangelische Gemeente ‘de Verandering’ organiseren we in het seizoen 2023-2024 een cursus Verantwoord Bijbelgebruik in Beverwijk.

Cursus Verantwoord Bijbelgebruik

In deze cursus leer je stap-voor-stap de kunst van het ontdekkend bijbellezen. Je maakt daarbij gebruik van de beproefde ‘OBT-methode’. Dat wil zeggen dat je bij de bestudering van een bijbelgedeelte drie fasen doorloopt:

  • Ontdekken
  • Begrijpen
  • Toepassen

De OBT-methode gaat ervan uit dat de doorvertaling van de Bijbel naar vandaag recht moet doen aan de oorspronkelijke boodschap van de auteur en de betekenis daarvan voor de eerste ontvangers. Voordat je de tekst toe kunt passen, is het belangrijk om deze eerst te ontdekken en te begrijpen.

Cursus in Beverwijk

De cursus in Beverwijk vindt plaats op 10 donderdagavonden (van 19:30 tot 21:00 uur) en wordt gegeven door EC-docent Peter Jansen. De eerste lesavond is op donderdag 14 september. Geïnteresseerden zijn van harte welkom de eerste lesavond vrijblijvend kennis te komen maken. De aanmeldingskosten voor het volgen van de hele cursus zijn € 250,-.

Heb je nog een vraag?

Heb je nog een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitgelichte berichten