Op het scherp van de snede: Praten met Job over lijden en geloven

Job is niet het makkelijkste Bijbelboek om te lezen. Het stelt lastige vragen over lijden en wie God is in dat lijden. Waarom laat Hij het toe en wat zegt dat over God? Het Bijbelboek geeft ook geen pasklare antwoorden op deze vragen.

Op het scherp van de snede neemt je aan de hand. Het is een Bijbelstudieboek over het Bijbelboek Job. Het laat je Job lezen en laat zien dat het lijden gelovigen voor lastige vragen stelt, maar ook kan leiden tot een dieper verstaan van Gods grootheid en nabijheid. Bij Job zie je zo’n vertrouwdheid met God, dat hij die lastige vragen ook durft te stellen aan God. Het boek stelt je ook de vraag hoe jouw relatie met God is. Durf je naar God toe te gaan met je vragen over het lijden, of verdwijnt Hij uit je leven zodra lijden je treft? Job houdt door alles heen vast aan God.

In Op het scherp van de snede worden herkenbare vragen rond lijden en geloven gesteld. Er is ruimte voor deze vragen. Ze worden niet allemaal beantwoord, maar er worden wel handvatten aangereikt die houvast geven.

Het boek bestaat uit niet al te lange hoofdstukken die goed leesbaar zijn. Elk hoofdstuk begint met een Bijbeltekst om te lezen, waar de rest van het hoofdstuk op ingaat. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een verwerkingsvraag die je laat nadenken over wat het boek Job te zeggen heeft in jouw leven.

Een aanrader, omdat het boek je een dieper verstaan geeft van Job, het lijden en God in dat lijden.

Op het scherp van de snede: Praten met Job over lijden en geloven
Utrecht: Kokboekencentrum, 2022. 144 pagina’s. €17,99 (nu €13,99).

Uitgelichte berichten