Toerustingscursus Pastoraat in Zwijndrecht (start: januari 2024)

Wil jij mensen die het moeilijk hebben graag helpen? Volg dan de Toerustingscursus Pastoraat die op 13 januari 2024 in Zwijndrecht start.

Inzicht in anderen en jezelf

De cursus rust je toe om op verantwoorde wijze mensen te begeleiden vanuit Gods Woord en door Zijn Geest. In 10 lessen op 5 zaterdagen leer je hoe je een goed gesprek voert en krijg je pastoraal onderwijs over hoofdthema’s die spelen in ieders leven, zoals relaties, grenzen, identiteit en ziekte. Niet alleen toepasbaar in je gemeente, maar ook in je straat, op je werk en in je gezin. De cursus geeft je niet alleen inzicht in anderen, maar ook in jezelf. Dit helpt je om te groeien. Door in jezelf te investeren en opgebouwd te worden kan je ook weer uitdelen aan anderen. Zo kan je door zelf gezegend te worden anderen tot zegen zijn.

Pastoraat vanuit de Bijbel

Iedere les gaat de Bijbel open om te ontdekken welke principes daar worden aangereikt en welke voorbeelden qua zorg voor anderen Gods Woord biedt. Ook de eigen relatie met God krijgt aandacht, want van daaruit wordt uitgedeeld.

Alle docenten zijn, ieder op zijn eigen manier, actief in het pastoraat. Ook hebben ze een pastorale opleiding gevolgd. Hierdoor hebben ze niet alleen de benodigde kennis, maar ook ervaring. Ze kijken ernaar uit dit met je te delen.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan!

Uitgelichte berichten