Ik geloof wel, maar hoe zit het eigenlijk precies?
Waarom geloof ik wat ik geloof?
Waarom zijn er zoveel verschillende kerken?
Wat is de kern van het christelijk geloof?
Hoe geef ik het geloof handen en voeten in het dagelijks leven?
Hoe kan ik mijn geloof delen met anderen?

Herken jij je in deze vragen? Deze online cursus biedt je bouwstenen aan om op deze – en nog vele andere – vragen richting en antwoorden te vinden. Naast algemene verdieping ligt de nadruk ook sterk op geloofsgroei en karaktervorming: hoe kan ik leren om Jezus te volgen in het leven van alledag?

Cursus Bouwstenen voor je geloof in het kort:

 • Online cursus: te volgen in je eigen tijd en tempo
 • 4 inspirerende modulen om te volgen
 • Inclusief een digitaal werkboek
 • Circa 10 tot 15 uur studietijd per module
 • Cursuskosten: 95 euro voor de hele cursus

7 redenen waarom jij voor de online cursus Bouwstenen voor je geloof kunt kiezen:

 1. Je wilt je verdiepen in de Bijbel en de fundamenten van het christelijk geloof.
 2. Je wilt groeien in je geloof en bouwen aan een persoonlijke relatie en omgang met God.
 3. Je wilt je uitstrekken naar meer van Gods Geest in jouw leven.
 4. Je wilt leren je geloof uit te leven, in woord en daad.
 5. Je wilt je geloof verdiepen en versterken.
 6. Je wilt een cursus volgen waar je direct mee kunt beginnen.
 7. Je wilt op je eigen tijd en tempo een cursus volgen.

Hoe is de cursus opgezet?

De cursus Bouwstenen voor je geloof bestaat uit 4 online modulen die afzonderlijk en in willekeurige volgorde besteld en gevolgd kunnen worden. Elke module bestaat uit 8 hoofdstukken en elk hoofdstuk telt circa 5 tot 10 uitgewerkte lessen.

Flexibel zelfstandig te volgen, in je eigen tijd en tempo

De cursus kun je zelfstanding online volgen: in je eigen tijd, op je eigen tempo, via je telefoon, tablet of computer. Elke module kost circa 10 tot 15 uur studietijd.

Inspirerende introductievideo’s

Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een korte inspirerende introductievideo van een docent.

Persoonlijke verwerking

Bij elke module hoort een werkboek (digitaal of op papier) waarin je met behulp van vragen en opdrachten de stof eigen maakt.

Weet waar je bent gebleven

De leeromgeving houdt bij waar je bent gebleven. Je vinkt een les zelf af wanneer je deze hebt afgerond.

Mogelijkheid tot vragen stellen

Er is een mogelijkheid om per mail vragen te stellen aan een docent.

Wat zijn de kosten voor deze cursus?

De volledige cursus bestaande uit de 4 modulen kost € 95,-. Inclusief digitaal werkboek. Tegen een meerprijs is ook een schriftelijke versie te bestellen. Je kunt er ook voor kiezen om per module te bestellen; hiervoor betaal je € 35,- per module.

De cursus is te bestellen in de webshop. Na het bestellen krijg je direct online toegang.

Werkboek

Bij deze online cursus hoort ook een werkboek. In de lessen wordt verwezen naar opdrachten in het werkboek. Via het werkboek word je middels vragen en opdrachten uitgedaagd de stof eigen te maken, te doordenken en er praktisch mee aan de slag te gaan. Dit werkboek bevat ook gespreksvragen.

Toegang tot de digitale versie van het werkboek (PDF-bestand) is inbegrepen bij de online cursus. Het is ook mogelijk een schriftelijke versie te bestellen in onze webshop.

Tip! Deze online cursus is in combinatie met het werkboek met gespreksvragen ook goed te gebruiken als materiaal voor gebruik in kleine groepen (denk aan kringen, bijbelstudiegroepen of bij het begeleiden van (jong) gelovigen). Deelnemers bestuderen dan zelfstandig online het materiaal. En in de groep worden vervolgens de verwerkingsvragen besproken.

Veel gestelde vragen over de online cursus Bouwstenen voor je geloof

De online cursus Bouwstenen voor je geloof is gemaakt voor individueel online gebruik. In deze vorm is deze cursus alleen online beschikbaar.

Voor groepen is het wel mogelijk om de schriftelijke cursusmappen en docentenhandleidingen te bestellen waarop deze online cursus gebaseerd is. Dit materiaal is gemaakt om zelfstandig een cursus Bouwstenen voor je geloof te verzorgen in bijvoorbeeld een lokale kerk.

Ja! Als je met 5 of meer personen deze cursus gaat volgen (bijvoorbeeld in je gemeente), dan kan je bij ons een kortingscode aanvragen. Deze kortingscode geeft recht op 25% (groeps)korting.

Stuur hiervoor een e-mail naar administratie@evangelisch-college.nl.

Let op: Na ontvangst van de kortingscode moeten gebruikers wel zelf de online cursus bestellen (dit in verband met het aanmaken van een gebruikersaccount).

Ja! De online cursus Bouwstenen voor je geloof is geschikt voor zowel persoonlijk gebruik als voor gebruik in (kleine) groepen (denk aan kringen, Bijbelstudiegroepen of bij het begeleiden van pas bekeerden). De verwerkingsvragen in het bijgeleverde werkboek lenen zich er goed voor om deze in een kleine groep te bespreken.

Hoe gaat het in z’n werk?

 1. Iedere deelnemer bestelt zelf de betreffende online cursus.
 2. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomst neemt iedereen zelfstandig de inhoud van één of meerdere hoofdstuk van de online cursus door en maakt hierbij de vragen uit het werkboek.
 3. Tijdens de groepsbijeenkomst worden de groepsopdrachten uit het werkboek gezamenlijk doorgenomen.

De cursus Bouwstenen voor je geloof is voortgekomen uit de voormalige onderwijsactiviteiten van Stichting Agapè, welke zijn overgenomen door stichting Bouwstenen voor je Leven. Deze stichting heeft het cursusmateriaal doorontwikkeld en geeft deze sinds 2018 uit onder vlag van het Evangelisch College. De doelstelling was (en is) om kerken en gemeenten te faciliteren met docenten- en cursistenmaterialen.

Om het materiaal ook beschikbaar te stellen voor individuele gebruikers, heeft het Evangelisch College in 2020/2021 de inhoud van deze cursus omgewerkt naar een online cursus.

Stap 1: Bestel de gewenste module of de volledige online-cursus in onze webshop.

Webshop

Stap 2: Direct na je bestelling ontvang je een wachtwoord waarmee je kunt inloggen op het Studieportaal. Ook ontvang je direct een bevestigingsbericht dat je toegang hebt gekregen tot de bestelde online-cursus.

Studieportaal

Stap 3: Als je bent ingelogd op het Studieportaal, ga je naar ‘Mijn online cursussen’. Hier vind je een overzicht van de beschikbare cursussen. Je kunt nu beginnen aan je online-cursus!

Er is geen verlooptijd op deze cursus. Zolang als wij deze cursus blijven aanbieden, houd je toegang tot de cursus.

Locatie
Lesmoment
Startmoment
Datum:
Eigen tijd en tempo
Contactpersoon:
Annemieke Sparla
Mededelingen

Deze cursus is te bestellen in de webshop. Na het bestellen krijg je direct online toegang.