Evangelisch College introduceert Verdiepingscursus Sprekers

Voor ervaren sprekers biedt het Evangelisch College dit seizoen een nieuwe cursus aan, namelijk de Verdiepingscursus Sprekers met dit jaar als thema: Gelijkenissen. De cursus bestaat uit 3 zaterdagen en start 25 mei in Zwijndrecht.

Jezus als meesterverteller
De gelijkenissen werpen uniek licht op Jezus als meesterverteller en pedagoog. De gelijkenissen doen niet zozeer een beroep op ons hoofd als wel op ons hart en onze verbeelding; Jezus geeft zijn hoorders een plaatje van Zijn koninkrijk en nodigt ze uit om daarin te participeren. De Verdiepingscursus Sprekers gaat aan de slag met deze unieke verhalen van Jezus. Cursisten krijgen een overzicht van de verschillende interpretaties in de kerkgeschiedenis en tools om de gelijkenissen op een verantwoorde manier uit te leggen. Ook leren ze hoe ze vanuit de gelijkenissen kunnen preken op een wijze die recht doet aan de intentie van de gelijkenissen en aansluit bij de hedendaagse leefwereld van de hoorder.

Opzet cursus
De cursus is bedoeld voor sprekers die zich verder willen ontwikkelen en toegerust willen worden in het aanstekelijk preken over de gelijkenissen. Ze moeten enige preekervaring hebben. De cursus heeft ook wat te bieden aan mensen die al jarenlang wekelijks preken. De cursus bestaat uit theoretische verdieping en inspirerende voorbeelden. Ook zullen de cursisten zelf een preek schrijven en houden, waarin ze het geleerde kunnen verwerken.

Zwijndrecht
De cursus bestaat uit 3 zaterdagen en wordt gegeven door Bart van Nes, MA. Bart spreekt wekelijks in samenkomsten en jongerendiensten en ontwikkelde eerder de Toerustingscursus Sprekers: preken voor leken. Zaterdag 25 mei is de eerste cursusdag in Zwijndrecht.

Meer informatie