De Bijbel begrijpen en toepassen

Hoe wordt Bijbellezen weer leuk en uitdagend? Hoe kom je vanuit een eeuwenoude Bijbeltekst tot een verantwoorde uitleg en toepassing voor vandaag de dag? Bij de cursus Verantwoord Bijbelgebruik leer je de kunst van de beproefde OBT-methode.

Veel gelovigen willen graag de Bijbel begrijpen en toepassen. En toch bestaat er veel onduidelijkheid over de betekenis van de Bijbel. Wat is de juiste uitleg? Wanneer je zelf de Bijbel uitlegt aan anderen, ben je dan zeker van je zaak? Er bestaan verschillende visies, wat moeten we met deze verschillen? Misschien heb je zelf een favoriete spreker waar je graag naar luistert. Maar zou het niet mooi zijn om een methode te leren waarmee je zelf verder komt? Bij Verantwoord Bijbelgebruik gat het niet om de visies, maar om de methode. Je leert het gereedschap kennen waarmee je zelf tot een interpretatie komt. Door middel van de OBT-methode: Ontdekken, begrijpen en toepassen. De schrijvers van de Bijbel hadden in hun tijd en cultuur een specifieke doelgroep voor ogen. Zij hebben hun boodschap verpakt in een bepaalde vorm: genre, stijl, tekststructuur. De OBT-methode gaat ervan uit dat de doorvertaling van de Bijbel naar vandaag recht moet doen aan de oorspronkelijke boodschap van de auteur en de betekenis daarvan voor de eerste ontvangers. Voordat je de tekst toe kunt passen, is het belangrijk om deze eerst te ontdekken en te begrijpen.

Wil jij ook de Bijbel begrijpen en toepassen? Op dinsdag 11 oktober start de cursus Verantwoord Bijbelgebruik weer. Meld je aan!

Uitgelichte berichten