Vacature Coördinator Jongerenwerkersopleiding

Het Evangelisch College zoekt een gepassioneerd

Coördinator Jongerenwerkersopleiding (8-10 uur per week)

Heb jij hart voor jongerenwerk, wil jij jouw organisatorische kwaliteiten, inhoudelijke kennis en ervaring inzetten voor de jongerenwerkers van morgen? Word dan coördinator van de Jongerenwerkersopleiding van het Evangelisch College.

Over de Jongerenwerkersopleiding

De Jongerenwerkersopleiding (JWO) is onderdeel van het Evangelisch College en leidt mensen in twee jaar in een post-hbo opleiding op tot professioneel jongerenwerker. Zij zijn (al dan niet beroepsmatig) vooral inzetbaar in de kerk en in jongerenorganisaties, maar ook op andere plaatsen waar jongeren zijn, zoals pioniersplekken en missionaire initiatieven. Jaarlijks volgt een groep van circa 15 tot 20 studenten de JWO.

Wat houdt de functie in?

Vanwege het vertrek van één van onze medewerkers zoeken we iemand die samen met de huidige opleidingscoördinator (mede) leiding geeft aan de JWO. Samen met je directe collega en het team van (gast)docenten ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en inhoud van deze opleiding. In eerste instantie ligt jouw focus op de organisatorische kant van de opleiding.
Concreet betekent dit dat jouw takenpakket o.a. bestaat uit het organiseren van teamvergaderingen, het aansturen van (gast)docenten en de medewerker studentenzaken, het opstellen van de lesroosters, het samenstellen van readers en (het ondersteunen van) de studentenwerving en fondswerving voor de opleiding. Afhankelijk van wat je inbrengt aan kennis en ervaring, geef je zelf ook een aantal lessen, verzorg je nakijkwerk en/of ben je als mentor verantwoordelijk voor de begeleiding van enkele studenten.

Herken je je in dit profiel?

  • Je bent overtuigd christen en onderschrijft de missie en identiteit van het Evangelisch College.
  • Je ervaart de roeping om bij te dragen aan het ondersteunen van kerk en samenleving door het opleiden van gepassioneerde christelijke jongerenwerkers.
  • Je hebt aantoonbare praktijkervaring met jongerenwerk.
  • Je bent ondernemend, sociaal, communicatief, flexibel en je kunt goed organiseren en samenwerken.
  • Het is een pré als je een theologische opleiding hebt gevolgd en/of over lesgevende vaardigheden en ervaring beschikt.
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in een straal van 50 km van het kantoor in Zwijndrecht of de leslocatie in Zeist.

Wat hebben we te bieden?

Je gaat onderdeel uitmaken van een missie-gedreven organisatie met een toegewijd en gezellig team van medewerkers. Onderlinge betrokkenheid en saamhorigheid vinden we belangrijk. We bouwen aan een professionele organisatie die met (relatief) beperkte middelen een groot bereik en veel impact heeft.  Je krijgt een eigen werkplek op ons kantoor in Zwijndrecht. Thuiswerken is ook (deels) mogelijk. Daarnaast ben je regelmatig aanwezig op de leslocatie in Zeist, waar om de week op vrijdagen de lesdagen van de JWO plaatsvinden.

We zijn een particuliere onderwijsinstelling die niet door de overheid wordt gesubsidieerd, daarom dien je er rekening mee te houden dat onze arbeidsvoorwaarden niet marktconform zijn (bruto-salariëring is circa € 2200,- per maand bij voltijdse aanstelling). Reiskosten worden vergoed. Er is geen pensioenregeling. Qua vakanties sluiten we grotendeels aan bij de reguliere onderwijsvakanties (jaarlijks vijftig vakantiedagen).

De startdatum is in overleg.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met de medewerker P&O
mevrouw A. Eijkelenboom: a.eijkelenboom@evangelisch-college.nl  | 078-6190037.
We ontvangen je sollicitatie graag voor 17 april 2024 per e-mail met daarbij: een motivatiebrief, je CV en een recente foto.
Op vrijdag 19 april wordt een selectie gemaakt en op donderdag 25 april vinden de sollicitatiegesprekken plaats in Zwijndrecht.

Uitgelichte berichten