Zien en geloven. Een herwaardering van Thomas

Bijbelstudie over Johannes 20:24-31

Ongelovige Thomas, zo is hij de geschiedenis in gegaan. Door de eeuwen heen heeft hij model gestaan voor hen die vragen stellen, voor hen die eerst bewijzen willen zien. Voor degenen die de rede boven geloof wilden stellen, werd Thomas een held. De patroonheilige van de wetenschappers werd hij genoemd.

Lees verder

Gods liefde uitdelen: ver weg en dichtbij

Mirjam Mul – Looije (28) uit Rotterdam besloot om, na drie jaar in Oekraïne gewerkt te hebben als kinder-/jeugdwerker, terug te gaan naar Nederland. Eenmaal terug startte ze met de Opleiding Missionair Werk, die ze in 2020 met succes afrondde. Inmiddels zet ze zich in om het evangelie op een laagdrempelige manier te brengen aan jeugd, tieners en hun families in verschillende wijken in Rotterdam Zuid.

Lees verder

Gratis college over 1 Petrus

Op maandagavond 14 juni bieden we een online college aan over 1 Petrus. Dit college is onderdeel van de ETS-Bijbelcursus en wordt eenmalig gratis aangeboden. Dit college over de eerste brief van Petrus vertelt vijf verhalen. 

Lees verder

ETS-studiedag over de kracht van verhalen in de kerk

Op zaterdag 5 juni vindt online de laatste van de drie studiedagen plaats die dit cursusjaar vanuit de ETS-Bijbelcursus worden georganiseerd. Vanuit het jaarthema ‘Onderwijs in de kerk’ zal deze studiedag gaan over ‘(s)preken met passie: de kracht van storytelling’, verzorgd door Henk Jan Kamsteeg.

Lees verder

Crowdfundingsactie www.theologischetijdschriften.nl

Het Evangelisch College werkt aan een website waar gezocht kan worden naar artikelen uit Nederlandstalige theologische tijdschriften. Bijvoorbeeld aan de hand van categorieën, trefwoorden en Bijbellocaties (Bijbelverzen). Zo moet het makkelijker worden om theologische artikelen te vinden.

Lees verder

Nieuw! ETS-Bijbelcursus via Zoom

Met ingang van het studiejaar 2021-2022 is het ook mogelijk om de ETS-Bijbelcursus online te volgen via Zoom. Lessen vinden plaats op twee woensdagavonden in de maand.

Lees verder