Volg de EC-Bijbelcursus nu met korting

De Bijbelcursus is inmiddels bijna drie maanden van start. Wil je nog instappen? Dat kan! Je ontvangt dan ook een een aantrekkelijke instroomkorting. En via de videocolleges op het studieportaal kan je de gemiste lessen gemakkelijk op je eigen tijd inhalen.

Lees verder

Gratis webinarserie: Tasten naar God

Spreken over God en geloof. Welke woorden gebruik je daarvoor? Wie is God, hoe spreek je over Hem?
Ontdek hoe theologen met deze vragen bezig waren en hoe hun tasten naar God ons ook vandaag inspireert in de gratis webinarserie Tasten naar God.

Theologen zijn al eeuwen bezig met de vraag hoe je over God en geloof spreekt. In hun eigen tijd van veranderingen in cultuur, wetenschap en samenleving. Hun zoektocht levert verrassend boeiende en creatieve theologie op. De vragen waarmee ze worstelden, zijn in veel gevallen vragen die wij ook hebben.

Vier gratis webinars

In de gratis webinarserie Tasten naar God gaat docent Evert Leeflang je voor in de theologie van vier moderne theologen: Dietrich Bonhoeffer, Karl Barth, Jürgen Moltmann en Friedrich Schleiermacher. In elke webinar ontdek je met welke vragen zij bezig waren en wat hun zoektocht ook voor ons vandaag de dag te zeggen heeft.

De webinars

  • 11 oktober | Dietrich Bonhoeffer: Wat heeft Christus te zeggen tot een wereld die alle antwoorden al heeft?
  • 8 november | Karl Barth: God is niet wie je denkt dat Hij is
  • 13 december | Jürgen Moltmann: Wat als God zich laat kruisigen?
  • 10 januari | Friedrich Schleiermacher: Wie bij de tijd wil blijven, volgt Jezus

Tasten naar God: het boek

De webinarserie komt voort uit het gelijknamige boek van Evert Leeflang: Tasten naar God. Een introductie in de moderne theologie. Deze brede introductie op de moderne theologie besteed aandacht aan zowel de protestantse, als de rooms-katholieke en oosters-orthodoxe ontwikkelingen. Daarnaast is er afzonderlijke aandacht voor de situatie in Nederland van de afgelopen 200 jaar.

Boekbespreking | ‘En het Woord is prachtig geworden’

Recensie door Gijs van den Brink voor StudieBijbel magazine

Voor mij ligt de bundel ‘En het Woord is prachtig geworden’. Deze bundel met 25 bijdragen werd aangeboden aan drs. Cees van Nes bij zijn afscheid als directeur van het Evangelisch College. De titel is een toespeling op ‘en het woord is mens geworden’. De toespeling geeft aan dat het Woord van God twee gestalten kent, Jezus Christus en de Bijbel. En met ‘prachtig’ wordt aangegeven dat de auteurs van de artikelen in de bundel ieder voor zich proberen iets van de schoonheid van Gods Woord te laten zien.

Lees verder

Vernieuwde samenwerking met CHE; binnen 1 jaar een AD diploma!

Vanaf collegejaar 2022-2023 is het mogelijk om na de 3-jarige trajecten Gemeentewerk, Missionair Werk en Pastorale Hulpverlening binnen 1 jaar een overheidserkend AD-diploma te behalen aan de CHE. Met deze AD, oftewel Associate Degree, verzilver je niet alleen je EC-studie met een erkende graad, maar krijg je ook bevoegdheid voor onder meer het functioneren in jeugdwerk en op pioniersplekken binnen de PKN. Omdat het studieprogramma van de AD de eerste fase van de studie hbo-theologie omvat, biedt een AD ook een goede doorstroommogelijkheid voor een bachelor-diploma.

Aanvullende informatie: Het AD-traject heeft een studieomvang van 60 ec.

Naast een afgerond 3-jarig EC-traject geldt als toelatingsvoorwaarde voor het AD-traject een mbo-4 of havodiploma (of een toelatingstest).

Hans Alblas publiceert boek over de Nieuwe Apostolische Reformatie

Misschien heb je nog nooit gehoord van de Nieuwe Apostolische Reformatie (NAR). Toch beschouwen steeds meer christenen, kerken en organisaties zich als deel van deze beweging. Het enthousiasme en missionaire elan ervan is aanstekelijk. Er zijn echter ook serieuze vragen te stellen bij bepaalde (theologische) claims die er door de NAR worden gemaakt. Reden genoeg voor Hans Alblas om de overtuigingen van deze beweging tegen het licht te houden.

Lees verder

Cees en Jesse op Groot Nieuws Radio

Dommelend in de kerkdienst zitten terwijl de (s)preker het Evangelie verkondigt. Iets wat je zelf misschien ook wel eens overkomt of wat je om je heen ziet gebeuren. Cees besloot theologie te gaan studeren om het anders aan te pakken. Want het Evangelie is goed nieuws, daar kun je toch niet bij in slaap vallen? Zijn keuze leidde uiteindelijk tot het ontstaan van het Evangelisch College, waar hij jarenlang bij betrokken was als directeur. Nu gaat hij met pensioen, zijn zoon Jesse neemt het stokje van hem over. Samen waren ze op Groot Nieuws Radio. Luister hier naar alle ins en outs van het verleden, het heden en de toekomst van Cees en Jesse en het Evangelisch College.

Lees verder

Uitreiking boek: ‘En het Woord is prachtig geworden’

Op 30 mei 2022, ontving vertrekkend directeur van het Evangelisch College Cees van Nes het eerste exemplaar van de bundel ‘En het Woord is prachtig geworden: Verrassend licht op 25 Bijbelteksten’ uit handen van de redactie. De bundel is bedoeld als ode aan vijftig jaar Bijbelonderwijs en opgedragen aan Cees van Nes.  

Lees verder

Nieuw EC-Magazine | juni 2022

Het nieuwe EC-Magazine kun je een dezer dagen bij jou op de mat verwachten! Deze keer een dubbeldik nummer, met daarin een speciaal interview met onze directeur Cees van Nes en met zijn zoon Jesse van Nes. Over het naderende afscheid vanwege zijn pensioen. Het interview is door niemand minder dan Andries Knevel afgenomen!

Lees verder

Afscheid directeur Cees van Nes

Cees van Nes, directeur van de in Zwijndrecht gevestigde onderwijsinstelling voor christelijk deeltijdonderwijs, neemt na 38 jaar afscheid en kijkt dankbaar terug. Met ingang van volgend studiejaar neemt zijn zoon Jesse van Nes de taak als algemeen directeur van hem over.

Lees verder