Boekrecensie: Bart van Nes – De zaaier, de koning en de erfgenaam

Waarmee zullen we het lezen van een Bijbelboek vergelijken? Het is als twee vrienden die op pad gaan om een kunstexpositie te bezoeken. De eerste loopt rond, staat stil bij wat hem op het eerste gezicht aanspreekt en neemt vervolgens plaats in de koffiehoek, wachtend op de ander. De tweede loopt ook rond, maar neemt de tijd om elk beeld binnen te laten komen. Ook stapt ze af en toe terug om te bezinnen op het grotere verhaal dat de kunstenaar eigenlijk vertellen wil. Als nu de kunstenaar later aanschuift om beide vrienden eens te horen over zijn expositie – door wie van hen zou hij zich dan het meest gehoord weten?

Lees verder

Cursus Verantwoord Bijbelgebruik

Je komt regelmatig oneliners uit de Bijbel tegen en wil graag meer weten over hoe je deze teksten kunt plaatsen in het grotere geheel… Je wilt een Bijbelstudie geven over een thema, maar je weet niet zeker of je onderbouwing vanuit de Bijbel in orde is… Je belandt in een discussie over een gevoelig of belangrijk onderwerp en vraagt je af hoe je de Bijbel kunt gebruiken om je standpunt te bepalen… Je wil graag de Bijbel toepassen in je leven, maar je vindt het lastig hoe je kunt bepalen of alles wat in de Bijbel staat even belangrijk is voor nu.

Lees verder

Studenten Evangelisch College weer in de schoolbanken

Nu in september het onderwijs van start is gegaan na een door corona gedomineerd afgelopen schooljaar, gaan ook bij het Evangelisch College de deuren weer open. Zo’n 1500 studenten starten op verschillende locaties in Nederland aan hun deeltijdopleiding, cursus en of training.

Lees verder

Nieuwe communicatiemedewerker/theoloog: Mirjam Harms

Per 1 juli 2021 is Mirjam Harms in dienst getreden als communicatiemedewerker/theoloog. 

Mirjam studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen. Naast het werk bij het Evangelisch College is ze als maatje betrokken bij het maatjesproject van STEK Den Haag. 

Ze zoekt graag naar de betekenis van de Bijbel en de relatie met God voor het leven hier en nu.

Nieuwe coördinator ETS-Bijbelcursus: Annemieke Sparla

Per 1 juli 2021 is Annemieke in dienst als coördinator van de ETS-Bijbelcursus. 

Annemieke studeerde taal- en literatuurwetenschap aan de Katholieke Universiteit Brabant. Voorheen werkte zij als projectmedewerker Taal bij Stichting Nieuw Thuis Rotterdam in Rotterdam. Naast het werk bij de ETS is ze betrokken bij de Volle Evangelie Gemeente Rijswijk en GlobalRize. 

Haar missie is het bijdragen aan de verspreiding van Gods Woord door te werken voor het Evangelisch College.

Afscheid Martin Tensen als coördinator Jongerenwerkersopleiding

Op vrijdag 9 juli hebben we op onze jaarlijkse personeelsdag afscheid genomen van Martin Tensen als coördinator van de Jongerenwerkersopleiding. Martin is vele jaren één van de drijvende krachten geweest achter deze opleiding (waarvan de laatste twee jaar onder de vlag van het Evangelisch College). 
We zijn Martin zeer erkentelijk voor wat hij heeft betekend voor de Jongerenwerkersopleiding en zijn blij dat hij als vaste docent wel betrokken blijft bij de opleiding.

 

Nieuwe editie Marturia

Editie 18 van Marturia is afgelopen week verschenen! Marturia is het E-magazine over de betekenis van de Vroege Kerk voor vandaag. Ook deze editie staat weer vol interessante artikelen. Lees hoe men in het vroege christendom dacht over christelijke afbeeldingen, ontdek twee nieuwe databases voor kerkvaderteksten, en zie welk boek deze keer voor u is gelezen.