Toerustingscursus Pastoraat in Meppel

Wil je pastorale zorg verlenen, maar wil je eerst meer weten over pastoraat en welke vaardigheden van pas komen? Of verleen je al pastoraat en heb je het verlangen je hierin meer te bekwamen? Volg dan de Toerustingscursus Pastoraat.

De Toerustingscursus Pastoraat wordt vanaf 19 februari aangeboden in Meppel. In deze cursus leer je de vaardigheden die nodig zijn voor pastoraal werk. Leef met mensen mee en leer ze ondersteunen en begeleiden vanuit Gods Woord en door Zijn Geest. Er wordt ook aandacht geschonken aan jouw eigen relatie met God, want van daaruit wordt uitgedeeld. 

Ga in tien lessen aan de slag met gesprekstechnieken, leer over grenzen aangeven, zieken- en ouderenpastoraat en over de geestelijke kant van pastoraat. Er wordt een theoretische ondergrond gelegd, en telkens wordt daarbij de praktijk gezocht: hoe pas je dit toe? Vanuit de Bijbel worden principes en voorbeelden aangereikt.

Datum: start 19 februari, 5 zaterdagen
Tijden: 10.00 tot 15.30
Locatie: Kruiskerk
Adres: Thorbeckelaan 73
7942 CM
Meppel

In memoriam: dr. Ben Wentsel

Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van dr. Ben Wentsel (1929-2022). Wentsel heeft als docent en auteur van studiemodulen een belangrijke rol gespeeld in de beginjaren van de Evangelische Theologische Academie (ETA). Menig student zal hem herinneren als een markante docent met een unieke persoonlijkheid en buitengewone toewijding aan de theologie.

Lees verder

Open (s)preken over het geloof

Nelinda Troost uit Veenendaal was al actief in haar gemeente als worshipleader, maar toen ze steeds vaker gevraagd werd om te spreken, vond ze dat ze een betere theologische basis nodig had. Ze besloot in 2019 om met de Sprekersroute te beginnen. In 2021 rondde ze haar studie succesvol af. Nu is ze voorganger bij haar gemeente: Mozaiek 0318. Iets wat in eerste instantie niet haar ambitie was. Maar ze voelt Gods leiding hierin en heeft de stap daarom in rust en zekerheid gezet.

Lees verder

EC-Magazine | december 2021

Lees nu de nieuwste editie van het EC-Magazine. In dit nummer staat onder andere een interview met Nelinda Troost over haar werk als voorganger bij Mozaiek 0318 en hoe de Sprekersroute haar daarvoor een goede theologische basis heeft gegeven. Ook lees je over Jezus als vleesgeworden Woord in onze rubriek Bijbel Open. Daarnaast vind je in deze editie het publieksjaarverslag en nieuws over onder meer studiedagen en cursussen die in het nieuwe jaar van start gaan. 

Terugblik diplomeringsdiensten 2021

Eind november vonden de diplomeringsdiensten plaats waarin we diploma’s en certificaten uitdeelden aan studenten en cursisten. In de diensten werden de prestaties van de gediplomeerden en gecertificeerden gevierd en werd God gedankt voor de mogelijkheden die Hij gaf om de cursussen en opleidingen te volgen. Ondanks de coronamaatregelen konden de diensten live doorgaan, zij het in aangepaste en afgeslankte vorm. 

Lees verder

Meld je aan – Toerustingscursus Pastoraat

Wil je pastorale zorg verlenen, maar wil je eerst meer weten over pastoraat en welke vaardigheden van pas komen? Of verleen je al pastoraat en heb je het verlangen je hierin meer te bekwamen? Volg dan de Toerustingscursus Pastoraat.

Lees verder

Nieuw! Online cursus Bouwstenen voor je geloof

We bieden de cursus Bouwstenen voor je geloof nu ook aan via een online cursus. De cursus richt zich op christenen die willen groeien in geloof, in hun relatie met God en die hun geloof willen uitleven in woord en daad. De cursus is online te volgen, in je eigen tijd en op je eigen tempo. 

Lees verder

www.theologischetijdschriften.nl live!

De website www.theologischetijdschriften.nl is woensdag 22 september live gegaan. Op deze site kun je zoeken naar 15.000 artikelen uit twaalf verschillende theologische tijdschriften. Zoek op trefwoorden, categorieën en Bijbellocaties en je vindt de artikelen die daar bij passen. Is het artikel online beschikbaar? Dan kun je direct doorklikken naar de inhoud!

Lees verder