Toerustingscursus Sprekers

Leer Bijbelvast én cultuurbewust (s)preken

Voor iedereen toegankelijk

Inleiding

De Toerustingscursus Sprekers – Preken voor leken – wil leren hoe je Bijbelvast én cultuurbewust kunt spreken, dicht bij de oorspronkelijke tekst en dicht bij de hedendaagse hoorder. Deze cursus legt hiervoor een gedegen basis. Het Evangelisch College verzorgt de cursus graag in jouw kerk of gemeente.

De Toerustingscursus Sprekers wil gemeenteleden toerusten…

• op een overtuigende manier de Bijbelse boodschap over te kunnen brengen.
  • Bijbelvast én cultuurbewust te spreken.
  • zodat ze niet alleen weten wat ze moeten zeggen, maar ook hoe ze het moeten zeggen.
  • door ze niet alleen de theorie te leren, maar ook te oefenen in de praktijk.

Hoe is de Toerustingscursus Sprekers opgezet?

De cursus bestaat uit vijf lessen van 2,5 uur. In de les wordt klassikaal onderwijs afgewisseld met praktische opdrachten. De laatste les staat in het teken van praktijkoefening.

LesThema
Les 1De spreker: roeping, karakter en mandaat
Les 2De Bijbel: context, exegese, boodschap
Les 3De boodschap: structuur, focus en functie
Les 4De hoorder: doelgroep en communicatie
Les 5 (+6)*De praktijk: preekoefeningen

*In verband met de praktijkoefeningen is de maximale groepsgrootte 16 personen. Bij 8 of meer deelnemers wordt er een extra (zesde) les aangeboden, zodat iedereen gelegenheid heeft deel te nemen aan de preekoefening.

De Toerustingscursus Sprekers in mijn gemeente?

Het Evangelisch College kan de Toerustingscursus Sprekers in jouw gemeente verzorgen. Jouw gemeente zorgt voor een locatie, faciliteiten en catering. Wij zorgen voor ervaren docenten. Cursisten ontvangen de studiemodule Homiletiek en hand-outs van de lessen.

Jouw gemeente nodigt zelf haar gemeenteleden uit voor de cursus. Wij stellen hiervoor promotiemateriaal (flyers) ter beschikking. De kosten bedragen € 1250,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer). De gemeente mag zelf beslissen of zij de kosten (deels) wil doorberekenen aan de deelnemende gemeenteleden. Zie voor meer informatie: kosten en voorwaarden.

Hoe laat ik de Toerustingscursus Sprekers in mijn gemeente verzorgen?

Maak jouw interesse in de Toerustingscursus Sprekers kenbaar door te mailen naar kerk@evangelisch-college.nl.
   Wij onderzoeken de mogelijkheid van het verzorgen van de cursus.
   In onderling overleg worden de data van de lesdagen/-avonden en de docenten afgesproken.
   Er wordt bekendheid gegeven aan de cursus en gestart met de werving van deelnemers.

•   Jesse van Nes
      078-6190037

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

• De kosten om het Evangelisch College uit te nodigen de Toerustingscursus Sprekers (bestaande uit 5 lessen van elk 2,5 uur) te verzorgen in uw kerk/gemeente bedragen in totaal €1250,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer). Hiervoor mag een zelf te bepalen aantal personen uit de organiserende gemeente deelnemen aan de cursus.
  • Indien de cursus in samenwerking met een andere gemeente wordt aangeboden, wordt per participerende gemeente een meerprijs van € 250,- in rekening gebracht.
  • Aan elke deelnemer uit de organiserende gemeente c.q. participerende gemeente wordt de studiemodule Homiletiek en hand-out van de lessen uitgereikt. De kosten hiervoor bedragen € 25,- per deelnemer.
  • De organiserende gemeente draagt zorg voor de locatie, faciliteiten en catering voor deze cursus.
  • De organiserende gemeente ontvangt voor aanvang van de cursus van het Evangelisch College een factuur voor het cursusgeld, cursusmappen en de doorberekening van de reiskosten van de docenten (en indien van toepassing de meerprijs voor de participerende gemeente(n)).
  • Uiterlijk een week voor aanvang van de cursus geeft de contactpersoon van de organiserende gemeente het Evangelisch College een indicatie door van het aantal te verwachten deelnemers.