Toerustingscursus Kringleiders

Samengevat:

4 lesavonden van 2 uur

Praktijkgerichte training voor kringleiders

Besloten cursus (alleen voor gemeenteleden)

Inleiding

De Toerustingscursus Kringleiders is een praktijkgerichte cursus van vier avonden over het kringleiderschap. Het Evangelisch College verzorgt de cursus graag in jouw kerk of gemeente.

De cursus wil kringleiders helpen…

• het kringgesprek voor te bereiden en te leiden.
  • met handvatten voor pastorale zorg aan kringleden.
  • op verantwoorde wijze de Bijbel uit te leggen.

Hoe is de Toerustingscursus Kringleiders opgezet?

De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Per avond wordt één van de onderstaande onderwerpen behandeld:

Thema’s
Groepsdynamica | leiding geven aan een groep; groepsprocessen die een rol spelen in een kring
Gesprekstechniek | leren luisteren en gesprekken sturen; communicatieprocessen in een kring
Bijbelstudiemethoden | verantwoord omgaan met de Bijbel; het verzorgen van Bijbelstudies in een kring
Pastoraat | pastorale vaardigheden; zorg dragen voor het geestelijk welzijn van de kringleden

De Toerustingscursus Kringleiders in mijn gemeente?

Het Evangelisch College kan de Toerustingscursus Kringleiders in jouw gemeente verzorgen. Jouw gemeente zorgt voor een locatie, faciliteiten en catering. Wij zorgen voor één of meerdere ervaren docenten. Cursisten ontvangen per lesavond een hand-out van de lesstof (als deze beschikbaar is).

Jouw gemeente nodigt zelf haar gemeenteleden uit voor de cursus.  De kosten bedragen € 750,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer). De gemeente mag zelf beslissen of zij de kosten (deels) wil doorberekenen aan de deelnemende gemeenteleden. Zie voor meer informatie: kosten en voorwaarden.

Hoe laat ik de Toerustingscursus Kringleiders in mijn gemeente verzorgen?

Maak jouw interesse in de Toerustingscursus Kringleiders kenbaar door te mailen naar kerk@evangelisch-college.nl.
   Wij onderzoeken de mogelijkheid van het verzorgen van de cursus.
   In onderling overleg worden de data van de lesdagen/-avonden en de docenten afgesproken.
   Er wordt door de gemeente bekendheid gegeven aan de cursus en gestart met de werving van deelnemers.

•   Jesse van Nes
      078-6190037

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

• De kosten om het Evangelisch College uit te nodigen de Toerustingscursus Kringleiders (bestaande uit 4 lessen van elk 2 uur) te verzorgen in uw kerk/gemeente bedragen in totaal €750,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer). Hiervoor mag een onbeperkt aantal personen uit de organiserende gemeente deelnemen aan de cursus.
  • Indien de cursus in samenwerking met een andere gemeente wordt aangeboden, wordt per participerende gemeente een meerprijs van € 200,- in rekening gebracht.
  • Aan elke deelnemer uit de organiserende gemeente c.q. participerende gemeente wordt een informatiemap en hand-out van de lessen uitgereikt. Hiervoor worden geen (extra) kosten berekend.
  • De organiserende gemeente draagt zorg voor de locatie, faciliteiten en catering voor deze cursus.
  • De organiserende gemeente ontvangt voor aanvang van de cursus van het Evangelisch College een factuur voor het cursusgeld (€ 750,-) en de doorberekening van de reiskosten van de docenten (en indien van toepassing de meerprijs voor de participerende gemeente(n)).
  • Uiterlijk een week voor aanvang van de cursus geeft de contactpersoon van de organiserende gemeente het Evangelisch College een indicatie door van het aantal te verwachten deelnemers.
  • Het Evangelisch College maakt deze cursus bekend op haar website en biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich als externe-cursist aan te melden voor deze cursus. De opbrengt hiervan is ten bate van het werk van het Evangelisch College.