Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders

Samengevat:

3 lessen

Leid op inspirerende wijze een kringgesprek over de Bijbel

Voor iedereen toegankelijk

Inleiding

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders is een interactieve cursus van twee zaterdagen of drie avonden voor wie toegerust wil worden om met een groep mensen de Bijbel te lezen, zoals (beginnende) kringleiders. Deze cursus leert hoe je een kringgesprek over de Bijbel opzet en leidt met een groep mensen met diverse achtergronden en opvattingen. Het Evangelisch College verzorgt de cursus graag in je kerk of gemeente.

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders wil gemeenteleden toerusten…

• om een gesprek over de Bijbel op te zetten
  • om een Bijbelkring te leiden
  • om gespreksvaardigheden te ontwikkelen

Hoe is de cursus opgezet?

In twee zaterdagen of drie avonden leer je hoe je een gesprek over de Bijbel opzet en leidt. Het aanleren van vaardigheden staat centraal. De cursus is interactief, praktisch en er wordt veel geoefend. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Je ontvangt een cursusmap met de belangrijkste lesstof en verwijzingen. Na iedere les maak je een thuisopdracht. De docent voorziet de opdracht van feedback. Na het volgen van de cursus ben je in staat het gesprek over de Bijbel voor te bereiden en goed te leiden.

Cursusprogramma
Les 1: Gespreksvaardigheden Wat komt er allemaal kijken bij het leiden van een gesprek? Hoe ga je van een gesprek naar een ontmoeting? De nodige kennis en vaardigheden worden aangereikt. De belangrijkste vaardigheden worden geoefend.
Les 2: Gespreksvoorbereiding Het maken van een gespreksopzet (het schrijven van een Bijbelstudie) staat centraal. De benodigde kennis wordt aangereikt. De vaardigheid wordt geoefend. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van werkvormen.

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders in mijn gemeente?

Het Evangelisch College kan de Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders in je gemeente verzorgen. Je gemeente zorgt voor een locatie, faciliteiten en catering. Wij zorgen voor de docent. Cursisten ontvangen een cursusmap.

Je gemeente nodigt zelf haar gemeenteleden uit voor de cursus. Wij stellen hiervoor promotiemateriaal (flyers) ter beschikking. De kosten bedragen € 600,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer). De gemeente mag zelf beslissen of zij de kosten (deels) wil doorberekenen aan de deelnemende gemeenteleden. Het Evangelisch College mag externe cursisten werven, deze opbrengsten komen ten goede van het Evangelisch College. Zie voor meer informatie: kosten en voorwaarden.

Hoe laat ik de Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders in mijn gemeente verzorgen?

Stap 1: Neem contact op
Maak je interesse in de Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders kenbaar via onderstaand contactformulier of door te mailen naar kerk@evangelisch-college.nl. Wij onderzoeken vervolgens de mogelijkheid van het verzorgen van de cursus.
Stap 2: Planning maken
In onderling overleg worden de data van de lesdagen/-avonden en de docenten afgesproken.
Stap 3: Deelnemers werven
Er wordt bekendheid gegeven aan de cursus en gestart met de werving van deelnemers.

•   Jesse van Nes
      078-6190037

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

• De kosten om het Evangelisch College uit te nodigen de Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders (bestaande uit 3 lessen van elk 2,5 uur) te verzorgen in uw kerk/gemeente bedragen € 600,- (excl. reiskosten; € 0,19 per kilometer).
  • Indien de cursus in samenwerking met een andere gemeente wordt aangeboden, wordt per participerende gemeente een meerprijs van € 500,- in rekening gebracht.
  • Aan elke deelnemer uit de organiserende gemeente c.q. participerende gemeente wordt een cursusmap uitgereikt. De kosten hiervoor bedragen € 25,- per cursusmap.
  • De organiserende gemeente draagt zorg voor de locatie, faciliteiten en catering voor deze cursus.
  • De organiserende gemeente ontvangt voor aanvang van de cursus van het Evangelisch College een factuur voor het cursusgeld, de cursusmappen, een doorberekening van de reiskosten van de docenten (en indien van toepassing de meerprijs voor de participerende gemeente(n)).
  • De organiserende gemeente mag de cursuskosten en cursusmap kosten (indien gewenst) doorberekenen aan haar deelnemers c.q. aan de participerende andere gemeente(n).
  • Een week voor aanvang van de cursus stuurt de organiserende gemeente het Evangelisch College een lijst met deelnemers (inclusief e-mailadressen), zowel die uit de eigen gemeente als die uit de eventueel participerende gemeente(n).
  • Het Evangelisch College maakt deze cursus bekend op haar website en biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich als externe-cursist aan te melden voor deze cursus. De opbrengt hiervan is ten bate van het werk van het Evangelisch College.