ETS-Bijbelcursus voor kerken

Voor iedereen toegankelijk

€ 2500,- vaste kosten per cursusjaar

Inleiding

De ETS-Bijbelcursus is een vierjarige cursus voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Cursisten lezen niet alleen de Bijbeltekst, maar maken ook kennis met de achtergrond, de context, relevante thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek. Het Evangelisch College verzorgt de cursus graag in je kerk of gemeente.

De ETS-Bijbelcursus wil gemeenteleden helpen…

• te groeien in geloof
  • de hele Bijbel door te lezen
  • meer te begrijpen van de grote lijn en de samenhang van de Bijbel
  • meer te leren over de achtergrond van de Bijbel
  • betrokken te worden bij de Bijbelse boodschap voor het leven van alledag

Hoe is de ETS-Bijbelcursus opgezet?

Wie de ETS-Bijbelcursus volgt, leest in vier jaar de hele Bijbel door. Iedere maand, van september tot en met mei, is er een les Oude Testament en een les Nieuwe Testament van elk 2,5 uur. De cursus is per jaar opzegbaar. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek.  Daarnaast kunnen cursisten toegang krijgen tot ETS-online, waar iedere werkdag een korte les beschikbaar is die aansluit bij de ETS-Bijbelcursus.

Zie voor meer informatie over het curriculum: cursusinhoud.

Cursisten aan het woord

De ETS-Bijbelcursus in mijn gemeente?

Het Evangelisch College kan de ETS-Bijbelcursus in je gemeente verzorgen. Je gemeente zorgt voor een locatie, faciliteiten en catering. Wij zorgen voor twee docenten. Eén geeft les over het Oude Testament, één over het nieuwe Testament. Cursisten ontvangen de cursusmap Rondreis door de Bijbel. Wanneer zij zich ook aanmelden bij het Evangelisch College, krijgen ze toegang tot ETS-online, de ETS-studiedagen en de mogelijkheid om tentamens en praktijkopdrachten te maken. Zo kunnen zij toewerken naar het diploma ETS-Bijbelcursus of Assistent-gemeentewerker.

Je gemeente nodigt zelf haar gemeenteleden uit voor de cursus. Wij kunnen hiervoor promotiemateriaal (folders en posters) ter beschikking stellen. De vaste kosten per jaar bedragen € 2500,-. De cursus is per jaar opzegbaar. De gemeente mag zelf beslissen of zij de kosten (deels) wil doorberekenen aan de deelnemende gemeenteleden. Het Evangelisch College mag externe cursisten werven, deze opbrengsten komen ten goede van het Evangelisch College. Zie voor meer informatie: kosten en voorwaarden.

Hoe laat ik de ETS-Bijbelcursus in mijn gemeente verzorgen?

Stap 1: Neem contact op
Maak je interesse in de ETS-Bijbelcursus kenbaar via onderstaand contactformulier of door te mailen naar kerk@evangelisch-college.nl. Wij onderzoeken vervolgens de mogelijkheid van het verzorgen van de cursus.
Stap 2: Planning maken
In onderling overleg worden de data van de lesdagen/-avonden en de docenten afgesproken.
Stap 3: Deelnemers werven
Er wordt bekendheid gegeven aan de cursus en gestart met de werving van deelnemers.

•   Jesse van Nes
      078-6190037

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

• De kosten om het Evangelisch College uit te nodigen de ETS-Bijbelcursus te verzorgen in je kerk/gemeente (bestaande uit jaarlijks 18 lessen van elk 2,5 uur; verspreid over de maanden september t/m mei) bedragen:
    • Vaste kosten: € 2500,-.
    • Bij 16 of meer deelnemers vanuit de gemeente wordt er voor voor elke (extra) deelnemer € 150,- in rekening gebracht (dit bedrag is 50% voordeliger dan het reguliere cursusgeld).
  • Aan elke deelnemer uit de organiserende gemeente wordt een cursusmap ‘Rondreis door de Bijbel’ uitgereikt. De kosten hiervoor bedragen € 25,- per cursusmap.
  • Deelnemers uit de gemeente kunnen zich – indien gewenst – ook registreren bij het Evangelisch College. Hiermee hebben zij de mogelijkheid om tentamens af te leggen, toegang te krijgen tot ETS-online en de ETS-studiedagen te bezoeken. Hiervoor betalen deelnemers jaarlijks € 15,- voor de Studiepas van het Evangelisch College. Hiermee krijgen deelnemers tevens gratis toegang tot de Online Studiebijbel (t.w.v. € 120,- per jaar).
  • De organiserende gemeente draagt zorg voor de locatie, faciliteiten en catering voor deze cursus.
  • De organiserende gemeente ontvangt bij aanvang van het cursusjaar (in september) een factuur van de vaste kosten (€ 2500,-). Medio oktober wordt bepaald wat het definitief aantal deelnemers is. Tevens wordt dan het aantal uitgereikte cursusmappen verrekend.
  • De organiserende gemeente mag de cursuskosten en cursusmap kosten (indien gewenst) doorberekenen aan haar deelnemers.
  • Het Evangelisch College maakt deze cursus bekend op haar website en biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich als externe-cursist aan te melden voor deze cursus. De opbrengt hiervan is ten bate van het werk van het Evangelisch College. De organiserende gemeente moet minimaal ruimte kunnen bieden aan 10 externe deelnemers.
  • Afspraken gelden per studiejaar. Indien een gemeente het aanbieden van de ETS-Bijbelcursus wil beëindigen, dan dient dit voor 1 juli doorgegeven te worden aan het Evangelisch College.