Vacature Praktijkdocent en studentenbegeleider opleiding Pastorale Hulpverlening

Om invulling te geven aan de doorontwikkeling van onze deeltijdopleiding Pastorale Hulpverlening
zoeken we per 1 september een ervaren pastoraal hulpverlener voor de functie:

Praktijkdocent en studentenbegeleider (8 uur per week)

Wat houdt de functie in?

In deze functie word je samen met de opleidingscoördinator en de andere praktijkdocent en studentenbegeleider verantwoordelijk voor de begeleiding en training van de studenten van de driejarige deeltijdopleiding Pastorale Hulpverlening. Deze opleiding wordt aangeboden op hbo-niveau, telt jaarlijks circa vijftig studenten en kenmerkt zich door een combinatie van onderwijs over Bijbel, theologie, pastorale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.
In de praktijk houdt de functie in dat je intakegesprekken voert met nieuwe studenten, mentor bent van een groep studenten, praktijktraining geeft op het gebied van pastoraat en verantwoordelijk bent voor de stagebegeleiding van de studenten.
De werkzaamheden vinden deels plaats op de (nieuwe) leslocatie Amersfoort (op vrijdagmiddag- en avond) en mogelijk ook soms in Meppel (op zaterdagen) en/of in Zwijndrecht. Daarnaast ben je af en toe aanwezig op het kantoor in Zwijndrecht en werk je vanuit huis. Afhankelijk van je expertise en beschikbaarheid kan je dienstverband mogelijk ook wat uitgebreid worden met inzet als docent en/of medewerker bij één van onze andere opleidingen.

Wie we zoeken

Je hebt ruime (werk)ervaring met pastoraal werk en met training en toerusting. Bij voorkeur heb je een theologische opleiding gevolgd. Je bent in staat anderen verder te helpen in hun ontwikkeling, je bent sociaal vaardig en kunt goed communiceren. Je hebt affiniteit met het werk van het Evangelisch College en bent gemotiveerd om jouw gaven en talenten in te zetten voor een missiegedreven organisatie. Idealiter ben je vanaf 1 september 2023 beschikbaar.

Jouw profiel

  • Je bent overtuigd christen en onderschrijft de missie van het Evangelisch College.
  • Je hebt een relevante opleiding afgerond op minimaal hbo-niveau.
  • Je hebt aantoonbare (werk)ervaring in het pastoraat en bent bij voorkeur daar op dit moment nog steeds actief in (al dan niet beroepsmatig).
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van training en toerusting.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en zowel één op één als voor een groep.
  • Je bent secuur, gestructureerd, stressbestendig, bewaart het overzicht en werkt grondig en snel.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent flexibel in je werktijden (inzetbaarheid en beschikbaarheid bepalen het totaal aantal werkuren). Lesgeven op een vrijdagavond of zaterdag is geen probleem.

Wat hebben we je te bieden?

Je komt te werken in een missie-gedreven organisatie met een toegewijd en gezellig team van medewerkers. Op ons kantoor in Zwijndrecht bouwen we aan een professionele organisatie die met (relatief) beperkte middelen een groot bereik en veel impact heeft.
De werkuren worden in onderling overleg vastgesteld. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
Omdat we een particuliere onderwijsinstelling zijn die niet door de overheid wordt gesubsidieerd, dien je er rekening mee te houden dat onze arbeidsvoorwaarden niet marktconform zijn (bruto-salariëring is circa € 1950,- per maand bij voltijdse aanstelling). Reiskosten worden vergoed en jaarlijks vindt er een vakantie-uitkering plaats; er is geen pensioenregeling. Qua vakanties sluiten we grotendeels aan bij de reguliere onderwijsvakanties (jaarlijks vijftig vakantiedagen).

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden, dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. We ontvangen je sollicitatie graag per e-mail met daarbij: een motivatiebrief, je CV en een recente foto. Stuur je sollicitatie uiterlijk 1 juni 2023 naar mevr. A. Eijkelenboom, medewerker P&O: a.eijkelenboom@evangelisch-college.nl. Op vrijdag 2 juni 2023 wordt een selectie gemaakt en in de twee weken daarna worden de sollicitatiegesprekken ingepland.
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met algemeen directeur Jesse van Nes door te mailen naar (j.vannes@evangelisch-college.nl) of te bellen naar 078-6190037.