Vacature Coördinator en docent Opleiding Pastorale Hulpverlening

Wij zoeken met ingang van 1 september 2022 (of eerder) een:

Coördinator en docent Opleiding Pastorale Hulpverlening

Ca. 16 uur per week

Reageren kan tot uiterlijk 14 mei.

Het Evangelisch College in Zwijndrecht zoekt met ingang van 1 september 2022 (of eerder) een

Coördinator en docent Opleiding Pastorale Hulpverlening

ca. 16 uur per week

Het Evangelisch College is een professioneel opleidingsinstituut dat in de breedte van de kerk bekend is en gewaardeerd wordt. We richten ons op het toerusten van christenen die verlangen naar geloofsverdieping en het opleiden van professionals in de kerk. Dit werk wordt vanuit het EC-Onderwijscentrum in Zwijndrecht aangestuurd door een enthousiast team van 30 medewerkers. In verband met een aankomend pensioen in 2023 van één van onze medewerkers zijn we op zoek naar een geschikte opvolger voor de functie van opleidingscoördinator en docent bij de Opleiding Pastorale Hulpverlening.

Wat houdt de functie in?

De Opleiding Pastorale Hulpverlening is een driejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau die wordt aangeboden in Zwijndrecht en in Meppel. Circa 50 studenten volgen op dit moment deze opleiding. De opleiding kenmerkt zich door een combinatie van onderwijs over Bijbel, geloofsleer, pastorale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Als opleidingscoördinator Pastorale Hulpverlening ben je samen met een collega verantwoordelijk voor het vorm en inhoud geven aan deze prachtige opleiding. In de praktijk betekent je functie het aansturen van (gast)docenten, leiding geven aan het (kleine) team van naaste collega’s en het opstellen van vakomschrijvingen. Zie voor meer informatie ons functieprofiel voor Opleidingscoördinatoren.

Ook bestaat je werk uit het begeleiden van studenten en het nakijken van hun werkstukken en praktijk- en stageverslagen. Daarnaast geef je als docent met enige regelmaat les op de vrijdag in Zwijndrecht en op de zaterdag in Meppel. De aard en omvang van de vakken waarin je lesgeeft wordt bepaald door de expertise die je inbrengt. Naast je lesgevende activiteiten vinden je werkzaamheden grotendeels plaats op ons administratiekantoor in Zwijndrecht. Je werkt hier samen in een klein team van collega’s. In je werk word je aangestuurd door de algemeen-directeur.

Wie zoeken we?

• Je bent overtuigd christen, maakt deel uit van een christelijke geloofsgemeenschap en onderschrijft de missie en identiteit van het Evangelisch College.
  • Je bent geschoold op minimaal hbo-niveau, op het gebied van theologie en pastoraat.
  • Je hebt aantoonbare (werk)ervaring in het pastoraat en bent bij voorkeur daar op dit moment nog steeds actief in (al dan niet beroepsmatig).
  • Je hebt aantoonbare onderwijservaring en bent een fervent lesgever.
  • Je bent in staat om leiding te geven, bewaart het overzicht en kunt snel en accuraat werken.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent flexibel in je werktijden (inzetbaarheid en beschikbaarheid bepalen het totaal aantal werkuren). Lesgeven op een vrijdagavond of zaterdag is geen probleem.
  • Je neemt genoegen met een bescheiden salaris (zie onder).
  • Je woont bij voorkeur op niet meer dan 50 km van het kantoor in Zwijndrecht.

Wat hebben we te bieden?

Je komt te werken in een missie-gedreven organisatie met een toegewijd team van medewerkers. Op ons goed verzorgde kantoor in Zwijndrecht bouwen we aan een professionele organisatie die met (relatief) beperkte middelen een groot bereik en veel impact heeft.

Je hebt een zekere mate van vrijheid in het bepalen van je werkuren, hierbij wel rekening houdend met degene(n) met wie je samenwerkt en natuurlijk met de lesuren wanneer je staat ingeroosterd. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Omdat we als Evangelisch College een particuliere onderwijsinstelling zijn die niet door de overheid wordt gesubsidieerd, dien je er rekening mee te houden dat onze arbeidsvoorwaarden niet marktconform zijn
(bruto-salariëring is circa € 1750,- per maand bij voltijdse aanstelling). Reiskosten worden vergoed en jaarlijks vindt er een vakantie-uitkering plaats; er is geen pensioenregeling. Qua vakanties sluiten we grotendeels aan bij de reguliere onderwijsvakanties (jaarlijks vijftig vakantiedagen).

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan tot uiterlijk 14 mei 2022. We ontvangen je sollicitatie graag per e-mail met daarbij:
1) een motivatiebrief, 2) je Curriculum Vitae en 3) een recente (pas)foto.
Stuur je sollicitatie naar mevr. A. Eijkelenboom, medewerker P&O: a.eijkelenboom@evangelisch-college.nl. Na ontvangst van je e-mail ontvang je een ontvangstbevestiging. Op maandag 16 mei wordt een selectie gemaakt en in de twee weken daarna worden de sollicitatiegesprekken ingepland. De ingangsdatum van de functie wordt in onderling overleg afgestemd.
Voor vragen over de vacature kun je mailen naar Jesse van Nes (j.vannes@evangelisch-college.nl) of bellen naar 078-6190037.