Ontdek de Bijbel: 1 & 2 Samuël

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 15,-

Welkom!

In deze cursus uit de serie ‘Ontdek de Bijbel’ nemen we je mee door de Bijbelboeken 1 en 2 Samuel. Eerst doe je via het inleidende hoofdstuk achtergrondkennis op en daarna word je in 20 lessen meegenomen door de inhoud van beide boeken.

Hoe is de cursus opgebouwd?

  • Elke les begint met een link naar het te lezen bijbelgedeelte. Je kunt het gedeelte direct online lezen of natuurlijk gewoon in je eigen Bijbel.
  • Daarna volgt uitleg van het gelezen bijbelgedeelte en wordt de toepassing gemaakt naar ons dagelijks leven.
  • De les wordt aangevuld met illustratieve afbeeldingen of video’s.
  • Door middel van een afsluitende geloofsvraag word je uitgedaagd om persoonlijk te reflecteren op de boodschap van de les.

Tip! Om het meest uit deze cursus te halen, raden we je aan om eerst het Bijbelgedeelte te lezen en daarna de achtergrondinformatie en uitleg.

Hoe kan je deze cursus gebruiken?

Deze cursus is geschikt om te gebruiken voor persoonlijke bijbelstudie of als (voorbereidend) studiemateriaal voor kringen of bijbelstudiegroepen.

Hoe werkt het?

  • Open de les: Als je de cursus hebt aangeschaft, dan open je eenvoudig vanuit de inhoudsopgave de gewenste les. Je kunt de lessen lezen op je computer, tablet of telefoon.
  • Houd je voortgang bij: Heb je een les gelezen? Klik dan op de knop ‘Markeer als voltooid’. Zo kun je zelf je voortgang bijhouden en zien wat je al wel en niet hebt gedaan. Ook kun je gebruik maken van de knop ‘Ga verder waar je bent gebleven’ om direct verder te gaan waar je de vorige keer was gebleven.
  • Toets jezelf: Heb je de lessen allemaal afgerond? Controleer dan tot slot of je de leesstof voldoende eigen hebt gemaakt door het maken van een quiz met verschillende multiple-choice vragen.

Behoefte aan meer studie?

De inhoud van deze cursus is afkomstig uit het studiemateriaal van de ETS-Bijbelcursus. Wil jij in vier jaar tijd alle Bijbelboeken doornemen, meld je dan aan voor deze cursus. Je kunt dit programma zowel geheel online volgen via ETS-afstandsonderwijs of ook met colleges op ruim 55 cursuslocaties in Nederland.

Extra verdieping via de Online Studiebijbel

Heb je tijdens het bestuderen van het Bijbelgedeelte behoefte aan extra uitleg over een specifiek woord of tekstgedeelte, maak dan gebruik van de Online Studiebijbel. Als deelnemer aan deze online-cursus krijg je hier twee maanden gratis toegang toe (t.w.v. € 13,50 per maand).

Veelgestelde vragen: Online cursussen 'Ontdek de Bijbel'

Nee, dit is een online cursus die je zelfstandig volgt. Wel zijn we uiteraard bereikbaar als er technische problemen zijn of als je vragen hebt over hoe de cursus werkt.

Er is geen verlooptijd op deze cursus. Zolang als wij deze cursus blijven aanbieden, houd je toegang tot de cursus.

Deze online-cursus bestaat uit leeslessen, waarbij er wel gebruik gemaakt wordt van illustratieve video’s.

Deze cursus wordt alleen aangeboden in een online versie. Wel is het mogelijk en toegestaan om voor persoonlijk gebruik zelf afdrukken te maken van de inhoud van deze cursus.