Studiedag Samengestelde gezinnen

Algemene informatie:

   zaterdag 23 maart 2019

  10:00 – 16:00 uur

  Evangelisch College Onderwijscentrum

  Anjerstraat 79, 3333 GC Zwijndrecht

  Pascalle Laban en Syta Bosma

‘Heb je het goed SAMEN gesteld?’

Het thema van de studiedag over samengestelde gezinnen is: ‘Heb je het goed SAMEN gesteld?’.

In de huidige tijd wordt familiecomplexiteit steeds normaler. Ruim 20% van de mensen tussen de 25-45 jaar groeit op in een niet-klassiek gezin. En deze getallen lijken alleen maar te stijgen. Wat betekent dit voor de kinderen én voor de (stief-, pleeg-)ouders? Tijdens deze studiedag denken we met elkaar na over de complexiteit van samengestelde families.

De volgende vragen komen hierbij aan bod:
• Welke rol spelen loyaliteiten?
• Welke rol spelen verwachtingen?
• Hoe kom je ‘vrij van je verleden’?
• Hoe ga je om met schuld en schaamte?
• Hoe vermeng je verschillende bloedgroepen?
• Wat zegt de Bijbel hierover?

In de (kerkelijke) omgeving kan er ook veroordeling meespelen, waardoor het (pastorale) gesprek vaak niet gevoerd wordt. Op deze dag worden er handvaten gegeven voor (pastorale) begeleiding.

Doelgroep

De studiedag is allereerst bedoeld voor mensen die vanuit een begeleidende rol (pastoraat, hulpverlening of onderwijs) interesse in dit onderwerp hebben, daarnaast zijn alle andere belangstellenden ook van harte welkom.

Sprekers

De sprekers zijn Pascalle Laban en Syta Bosma, beide ervaringsdeskundigen.

Pascalle heeft zich gespecialiseerd in dit onderwerp en spreekt vanuit haar eigen organisatie hier veel over (www.opnieuwopweg.nl).

Syta Bosma is als docent (bij de opleiding Pastorale Hulpverlening & Toerustingscursus Pastoraat) betrokken bij het Evangelisch College.

Kosten

De kosten bedragen €25,00. Voor EC-cursisten, studenten en studiepashouders bedragen de kosten voor de studiedag €17,50. Lunch wordt verzorgd.

Aanmelden