Studiedag Bevrijdingspastoraat

   Woensdag 17 maart 2021

  10:00 – 15:30 uur

  Evangelisch College Onderwijscentrum

  Anjerstraat 79, 3333 GC Zwijndrecht

  drs. Henriëtte van Nes

Op woensdag 17 maart 2021 verzorgt het Evangelisch College in Zwijndrecht een studiedag over bevrijdingspastoraat, bedoeld voor pastoraal werkers en geïnteresseerden die meer kennis willen opdoen over dit onderwerp.

Docent

De studiedag bevrijdingspastoraat wordt verzorgd door drs. Henriëtte van Nes. Zij is docent en opleidingscoördinator van de Opleiding Pastorale Hulpverlening van het Evangelisch College. Daarnaast werkt ze bij Stichting EX IT, een praktijk voor psycho-pastorale begeleiding, van waaruit ze al ruim tien jaar ervaring heeft opgedaan met gebondenheid en het gebed om bevrijding.

Op deze studiedag wil zij haar kennis en haar praktijkervaring doorgeven aan mensen die meer over dit thema willen weten. Ze geeft dit onderwijs al een aantal jaren en zij krijgt in de reacties vaak terug dat ze op een goede manier balans brengt in de materie. Enerzijds de geestelijke realiteit als feit laten staan en anderzijds met een nuchterheid deze realiteit benaderen. Theologische kennis in combinatie met veel praktijkervaring is kenmerkend.

Inhoud

Tijdens de studiedag wordt er aandacht besteed aan hoe de geestelijke wereld eruit ziet. Daarnaast wordt er gefocust op de rechtsgronden. Hoe komt het dat er gebondenheid is? Waardoor kan zoiets ontstaan? Tot slot wordt de praktijk van het wegsturen besproken. Wanneer er geen rechtsgronden meer zijn, is er geen reden voor de tegenstander om te blijven, maar hoe gaat zoiets in de praktijk? Er zijn veel illustraties vanuit de praktijk, enerzijds door verhalen, maar ook door beeldmateriaal. Met toestemming van betrokkenen is er een aantal keer gefilmd. Op deze wijze wordt voor iedereen helder hoe bevrijding in zijn werk gaat/kan gaan.

Kosten

De kosten bedragen € 30,00. Voor EC-studiepashouders bedragen de kosten voor de studiedag € 25,-.
Dit is inclusief koffie/thee en een verzorgde lunch.

Let op: er is een maximum aantal van 25 personen dat kan deelnemen aan de studiedag. Vol=vol.

Aanmeldingsformulier