Het grote verhaal van de Bijbel

Algemene informatie:

   zaterdag 29 juni 2019   10:00 – 16:00 uur   EGMA Maassluis   G.A. Brederolaan 49, 3141 CC Maassluis   dr. Bram van Putten

Op zaterdag 29 juni 2019 organiseert de Evangelische Gemeente Maassluis (EGMA) in samenwerking met het Evangelisch College de ééndaagse masterclass:

Het grote verhaal van de Bijbel

Inleiding

Verhalen zijn belangrijk. Ze vormen ons in hoe we naar de wereld kijken en in hoe we ons gedragen. Goede verhalen geven antwoord op de vragen: Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Waar gaan we heen? Tijdens deze studiedag krijg je meer zicht op het ‘grote verhaal’ dat de Bijbel vertelt. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar het Oude Testament. Bij belangrijke momenten in het ‘grote verhaal’ staan we stil, o.a. bij Genesis 2:15-3:24, Exodus 19:1-8, Hosea 11:1-11 en Ezechiël 36:22-32. We zien hoe die gedeeltes in de lijn van het ‘grote verhaal’ passen. We zien welke thema’s aangesneden worden: schepping en zondeval, redding en roeping, en het karakter van God.

Inhoud programma

Tijdstip Onderdeel Bijbel Thema
10:00 – 11:15 uur Sessie 1 Genesis 1-11 De oergeschiedenis
11:15 – 11:30 uur Pauze
11:30 – 12:45 uur Sessie 2 Genesis 12 – Deuteronomium Redding en roeping
12:45 – 13:15 uur Pauze: lunch
13:15 – 14:30 uur Sessie 3 Jozua – 2 Koningen Menselijk falen
14:30 – 14:45 uur Pauze
14:45 – 16:00 uur Sessie 4 Profeten Gods antwoord

Studiemateriaal

Als deelnemer ontvang je bij deze masterclass:
 • het boekje De Bijbel in 1 uur van het Nederlands Bijbelgenootschap (nodig op deze masterclass). Dit boekje ontvang je bij aanvang.
 • toegang tot de online cursus Het grote verhaal van de Bijbel van het Evangelisch College t.w.v. € 32,50. Toegang ontvang je direct na aanmelding op het Studieportaal van het Evangelisch College.

Docent

Deze ééndaagse masterclass wordt verzorgd door dr. Bram van Putten. Hij studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht en is als docent Oude Testament verbonden aan het Evangelisch College. Hiervoor heeft hij jarenlang gewerkt bij IFES. Bram heeft een passie voor de Bijbel. Die met anderen lezen doet hij graag, of het nu jongeren of ouderen zijn, of het nu mensen zijn die vertrouwd zijn met de Bijbel of ook niet.

Kosten

Deze eendaagse masterclass is voor iedereen toegankelijk. De kosten bedragen € 30,- per persoon. Dit bedrag is inclusief bovenstaand studiemateriaal, koffie, thee en een eenvoudige lunch.
Contactformulier
Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op door het invullen van onderstaand formulier.

Naam contactpersoon:*
Wat kunnen we als Evangelisch College mogelijk betekenen voor jouw kerk?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden

Bestel hieronder via de webshop je tickets. Let op: In verband met de toegang tot de online cursus is het aan te bevelen je individueel aan te melden.
Annuleringsvoorwaarden
 • Bij annulering gelden de volgende regelingen:
  • Bij annulering tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de activiteit wordt er geen administratiekosten in rekening gebracht, tenzij vooraf anders aangegeven.
  • Bij annulering tot uiterlijk drie dagen voor aanvang van de activiteit wordt 50% van de aanmeldingskosten in rekening gebracht. Hiervoor geldt dat er altijd minimaal €10,- in rekening wordt gebracht.
  • Bij annulering binnen twee dagen voor aanvang van de activiteit wordt 100% van de aanmeldingskosten in rekening gebracht.
 • Annulering kan schriftelijk, per e-mail of telefonisch worden doorgegeven.
 • Plaatsvervanging is toegestaan (waarbij de volledige aanmeldingskosten voor rekening blijven van de oorspronkelijke aanmelder).
 • Indien de activiteit door het Evangelisch College wordt geannuleerd, ben je geen aanmeldingskosten verschuldigd.