Traject Gods Koninkrijk en de Heilige Geest (6)

Nee, het Evangelisch College kiest er bewust voor overheidsonafhankelijk te zijn. Hierdoor hebben we de vrijheid om de inhoud van onze opleidingen vorm te geven vanuit onze eigen identiteit en onderwijsvisie.

Onze opleidingen zijn echter wél maatschappelijk en kerkelijk erkend en er bestaan doorstroommogelijkheden vanuit onze opleidingen naar erkende scholen.

Ja, wanneer je aan een andere theologische opleiding (HBO of WO) hebt gestudeerd, dan kan je vrijstellingen aanvragen voor een (gelimiteerd) aantal vakken die je met een voldoende hebt afgesloten, op voorwaarde dat het inhoudelijk om soortgelijke leerstof gaat en dat het een vergelijkbare studiebelasting betreft.

Procedure

Omwille van een voorspoedige afhandeling wordt geadviseerd om het verzoek tot vrijstelling tegelijk in te dienen met het aanmeldingsformulier (je kunt je aanvraag sturen naar administratie@evangelisch-college.nl). De aanvraag kan echter pas in behandeling worden genomen nadat je inschrijving volledig is verwerkt (inclusief de betaling van het inschrijfgeld). Nadere instructies over de aan te dragen bewijslast en de procedure worden ter zijner tijd verstrekt.
Vrijstellingen leiden niet tot een vermindering van het collegegeld.

Ja, dit is mogelijk. Hierbij heb je de keuze uit een gespreide betaling in 3 of in 10 termijnen. Wanneer je kiest voor betaling in 3 termijnen dan geldt een toeslag van €25,-. Wanneer je kiest voor een betaling in 10 termijnen dan geldt een toeslag van €50,-.

De makkelijkste manier om te bepalen wat je mogelijkheden zijn is het maken van onze Studieadvies-test. Daardoor wordt inzichtelijk wat je opties zijn binnen het niveau en de beschikbare tijd die je hebt. Daarnaast is het belangrijk goed voor ogen te houden waarom je wilt studeren. Wat is je doel? Zoek vervolgens de opleiding binnen jouw mogelijkheden die daar het nauwst op aansluit.

Kom je er nog steeds niet uit? Neem gerust contact ons op. Soms kan een persoonlijk gesprek veel duidelijk maken. We helpen je graag verder!

De participerende partijen delen het verlangen naar de doorbraak van Gods Koninkrijk in onze tijd en in ons land, een grotere eenheid onder kerken en christenen in Nederland en een gedegen theologische en praktijkgerichte toerusting van (toekomstige) leiders. Samenwerking
versterkt de realisatie van dit gedeelde verlangen.

Het theologisch perspectief dat de partners hanteren is die van de ‘Theologie van het  Koninkrijk van God’ ofwel ‘Koninkrijkstheologie’, zoals ontstaan en doorontwikkeld binnen de verwante internationale bewegingen Vineyard en New Wine en inmiddels breed aanvaard in
allerlei kerken en bewegingen. De kern hiervan laat zich definiëren als “enacted, inaugurated eschatology”. De Bijbel leert dat Gods Koninkrijk doorbreekt in onze wereld. Het werk van de Heilige Geest speelt daarbij een essentiële rol. De kerk leeft als het ware in twee tijden tegelijk: die van de huidige gebroken en in zonde gevallen wereld en die van het volmaakte Koninkrijk van God op aarde. Dat Koninkrijk is al aangebroken in Christus maar de volledige vervulling ervan laat nog op zich wachten tot zijn wederkomst. De partners weten zich geroepen om zich actief uit te strekken naar de verdere doorbraak van Gods Koninkrijk op aarde en de komst van het Koninkrijk te proclameren en te demonstreren in de kracht van de Heilige Geest.

Load More

Stel je vraag

Heb je nog een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.