Veel gestelde vragen

 

Algemeen (2)

Nee, het Evangelisch College kiest er bewust voor overheidsonafhankelijk te zijn. Hierdoor hebben we de vrijheid om de inhoud van onze opleidingen vorm te geven vanuit onze eigen identiteit en onderwijsvisie.

Onze opleidingen zijn echter wél maatschappelijk en kerkelijk erkend.

Lees meer

 

Ja, wanneer je aan een andere theologische opleiding (HBO of WO) hebt gestudeerd, dan kan je vrijstellingen aanvragen voor een (gelimiteerd) aantal vakken die je met een voldoende hebt afgesloten, op voorwaarde dat het inhoudelijk om soortgelijke leerstof gaat en dat het een vergelijkbare studiebelasting betreft.

Procedure

Omwille van een voorspoedige afhandeling wordt geadviseerd om het verzoek tot vrijstelling tegelijk in te dienen met het aanmeldingsformulier (je kunt je aanvraag sturen naar administratie@evangelisch-college.nl). De aanvraag kan echter pas in behandeling worden genomen nadat je inschrijving volledig is verwerkt (inclusief de betaling van het inschrijfgeld). Nadere instructies over de aan te dragen bewijslast en de procedure worden ter zijner tijd verstrekt.
Vrijstellingen leiden niet tot een vermindering van het collegegeld.

Load More

Opleiding Theologie (4)

Ja, wanneer je als student na afloop van de officiële studieduur de opleiding nog niet hebt afgerond, dan heb je de mogelijkheid om de studie voort te zetten via het afstandsonderwijs. Wanneer je in deze periode colleges wilt volgen, dan wordt je bijdrage berekend volgens het tarief van de afzonderlijke vakken.

De meeste vakken sluit je af met een schriftelijk tentamen. Deze tentamens staan vermeld op de lesroosters, die aan het begin van het collegejaar worden uitgereikt. Je zult naast het schriftelijk tentamen vaak ook één of meerdere verwerkingsopdrachten moeten maken. De instructies hiervoor staan beschreven op de vakomschrijving, die bij aanvang van elk vak wordt uitgedeeld en toegelicht door de docent.

Ja, hiervoor zijn twee mogelijkheden:

  1. Losse vakken volgen via het deeltijdonderwijs (je volgt colleges van het gewenste vak op één van onze leslocaties)
  2. Losse vakken volgen via het afstandsonderwijs op A-niveau (je bestelt via onze webshop een studiemodule, bestudeert deze zelfstandig en legt vervolgens tentamen af).

Zie voor meer informatie hierover met nadere uitleg:

Losse vakken volgen

Ja, wanneer je aan kunt tonen dat je gedurende een periode van minimaal vier jaar hebt deelgenomen aan het bestuur van een kerkelijke gemeente, dan wordt op jouw verzoek een gedeeltelijke vrijstelling verleend voor opdrachten van het Praktijkleergedeelte 1 (in de regel komen tien van de twintig opdrachten te vervallen).

Na aanmelding zal je hiervoor op het Studieportaal een aanvraagformulier aantreffen.

Load More

Studiematerialen (2)

Ja, de aanschaf van de studiemodulen van het Evangelisch College maken een verplicht onderdeel uit van de studie.

Ja, maar hierbij geldt de regeling dat zij een schriftelijke & digitale versie uitgereikt kunnen krijgen van de studiemodulen. Voor de digitale versie wordt € 12,50 per studiemodule gerekend.

Load More

Stel je vraag

Heb je nog een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.