Algemeen (7)

Nee, het Evangelisch College kiest er bewust voor overheidsonafhankelijk te zijn. Hierdoor hebben we de vrijheid om de inhoud van onze opleidingen vorm te geven vanuit onze eigen identiteit en onderwijsvisie.

Onze opleidingen zijn echter wél maatschappelijk en kerkelijk erkend en er bestaan doorstroommogelijkheden vanuit onze opleidingen naar erkende scholen.

Ja, wanneer je aan een andere theologische opleiding (HBO of WO) hebt gestudeerd, dan kan je vrijstellingen aanvragen voor een (gelimiteerd) aantal vakken die je met een voldoende hebt afgesloten, op voorwaarde dat het inhoudelijk om soortgelijke leerstof gaat en dat het een vergelijkbare studiebelasting betreft.

Procedure

Omwille van een voorspoedige afhandeling wordt geadviseerd om het verzoek tot vrijstelling tegelijk in te dienen met het aanmeldingsformulier (je kunt je aanvraag sturen naar administratie@evangelisch-college.nl). De aanvraag kan echter pas in behandeling worden genomen nadat je inschrijving volledig is verwerkt (inclusief de betaling van het inschrijfgeld). Nadere instructies over de aan te dragen bewijslast en de procedure worden ter zijner tijd verstrekt.
Vrijstellingen leiden niet tot een vermindering van het collegegeld.

Ja, dit is mogelijk. Hierbij heb je de keuze uit een gespreide betaling in 3 of in 10 termijnen. Wanneer je kiest voor betaling in 3 termijnen dan geldt een toeslag van €25,-. Wanneer je kiest voor een betaling in 10 termijnen dan geldt een toeslag van €50,-.

Ja, dat is mogelijk. Alle locaties van onze opleidingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Ja, er worden tijdens de schoolvakanties geen lessen of deadlines ingeroosterd. Tijdens de schoolvakanties is het administratiekantoor in Zwijndrecht eveneens gesloten. Hetzelfde geldt voor de officiële feestdagen.

Nee, op dit moment is dat niet mogelijk. Verreweg het grootste deel van het studiemateriaal is in het Nederlands en de lessen worden ook in het Nederlands gegeven.

De makkelijkste manier om te bepalen wat je mogelijkheden zijn is het maken van onze Studieadvies-test. Daardoor wordt inzichtelijk wat je opties zijn binnen het niveau en de beschikbare tijd die je hebt. Daarnaast is het belangrijk goed voor ogen te houden waarom je wilt studeren. Wat is je doel? Zoek vervolgens de opleiding binnen jouw mogelijkheden die daar het nauwst op aansluit.

Kom je er nog steeds niet uit? Neem gerust contact ons op. Soms kan een persoonlijk gesprek veel duidelijk maken. We helpen je graag verder!

Load More

Sprekersroute (8)

Ja, dat is geen enkel bezwaar. De studenten die de Sprekersroute volgen komen uit de gehele breedte van kerkelijk Nederland. Lees hier meer over onze evangelische identiteit en wat het inhoudt.

Nee, je hoeft geen lid te zijn van een kerkelijke gemeente. Soms kan de uitvoering van een bepaalde opdracht gemakkelijker zijn wanneer je onderdeel bent van een gemeente, maar ook zonder zo’n lidmaatschap kunnen de opdrachten tot een goed einde worden gebracht.

Inschrijven voor de Sprekersroute is normaal gesproken mogelijk tot de eerste lesdag (volgend op de landelijke startdag). De startdag is doorgaans begin september, terwijl de eerste lesdag eind september/begin oktober is. Een late inschrijving is echter verre van ideaal. Met het oog op de administratieve verwerking van je inschrijving en het gereed maken van het benodigde studiemateriaal is het wenselijk dat jouw inschrijving voor 1 juli bij ons binnen is. Bovendien is deelname aan de landelijke startdag belangrijk voor een goede start van je studie.

Nee, het is niet mogelijk om halverwege het jaar nog aan te vangen met de Sprekersroute. Je kunt je al wel alvast inschrijven voor het volgende collegejaar dat in september start.

Voor het volgen van de Sprekersroute geldt de toelatingseis van een werk- of denkniveau op havo niveau of mbo-niveau 3/4. Je moet dit op papier kunnen aantonen. Daarbij is ook een redelijke beheersing van de Engelse taal vereist.

Voldoe je niet aan deze eis? Kijk dan eens onze andere opleidingen. Deze kan je volgen als toehoorder of op A-niveau en daarvoor geldt geen toelatingseis.

De Sprekersroute wordt gevolgd door een diverse groep mannelijke en vrouwelijke studenten van verschillende kerkelijke achtergronden. Op dit moment volgen zo’n 30 studenten de opleiding.

Dat verschilt sterk per vak. In de meeste gevallen horen er één of meerdere verwerkingsopdrachten bij een vak en soms zal je een schriftelijk tentamen moeten maken. De opdrachten zijn soms meer theoretisch van aard (een exegese of paper) en soms meer op de praktijk gericht. De instructies hiervoor staan beschreven op de vakomschrijvingendie bij aanvang van het jaar worden uitgedeeld.

Dat verschilt per vak. Voor sommige vakken zal er een module zijn die wordt uitgegeven door het Evangelisch College (zie onze webshop) en voor andere vakken worden diverse artikelen en/of boeken gebruikt. Dit zal normaal gesproken altijd Nederlandstalig zijn.

Load More

Stel je vraag

Heb je nog een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.