Studiemateriaal

Schriftelijk en/of digitaal

Voor de meeste vakken heeft het Evangelisch College eigen studiemodulen ontwikkeld. De leerstof van de studiemodulen is helder geschreven en overzichtelijk ingedeeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen over hetgeen is behandeld, zodat men zelf kan inschatten of men het bestudeerde gedeelte heeft begrepen en beheerst. Met behulp van de toegevoegde literatuurlijst kan men desgewenst aanvullende literatuur raadplegen.

Dit studiemateriaal kan zowel schriftelijk als digitaal worden verkregen.

Schriftelijk
Elke studiemodule wordt geleverd in een fraai afgewerkte EC-studiemap.
Digitaal
Bij de digitale variant krijg je als student het materiaal als PDF-bestanden aangeleverd op een USB-stick of per e-mail. De bestanden worden via een watermerk voorzien van de naam van de student. Deze bestanden zijn te openen op elk gewenst apparaat, zoals PC’s, e-bookreaders, tablets en smartphones (mits deze het PDF-bestandsformaat ondersteunt). Het is mogelijk om in deze bestanden aantekeningen te maken en pagina’s uit te printen.

Kosten

De aanschaf van de studiemodulen is voor iedere student (zowel B-niveau, A-niveau als toehoorders) verplicht. De kosten hiervoor bedragen:

  • Schriftelijk: circa € 25,- per studiemodule (dit is ruim 25% voordelig dan aanschaf via de Webshop).
  • Digitaal: circa € 20,- per studiemodule.
  • Schriftelijk en digitaal: hiervoor wordt de prijs van de schriftelijke module gerekend + een vaste meerprijs van € 12,50 voor elke digitale module.

Levering

Bij aanvang van het studiejaar worden de studiemodulen via de post opgestuurd. De verzendkosten (€ 7,50) worden hiervoor in rekening gebracht.

Op het studiemateriaal van het Evangelisch College rust copyright. Alle studiematerialen die worden uitgereikt (schriftelijk of digitaal) zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik en mogen zonder schriftelijke toestemming niet verspreid worden onder derden.

Veel gestelde vragen over studiematerialen

Voor de meeste vakken heeft het Evangelisch College eigen studiemodulen ontwikkeld. Deze studiemodulen zijn zowel schriftelijk als digitaal beschikbaar. De leerstof van de studiemodulen is helder geschreven en overzichtelijk ingedeeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen over hetgeen is behandeld, zodat men zelf kan inschatten of men het bestudeerde gedeelte heeft begrepen en beheerst. Met behulp van de toegevoegde literatuurlijst kan men desgewenst aanvullende literatuur raadplegen. De studiemodulen zijn allemaal te vinden in de webshop, daar kunnen ook de inhoudsopgaven worden bekeken.

Ja, de aanschaf van de studiemodulen van het Evangelisch College maken een verplicht onderdeel uit van de studie.

Ja dit is mogelijk. In onze webshop kan het overgrote deel van het in de opleidingen gebruikte studiemateriaal besteld worden.

Ja, maar hierbij geldt de regeling dat zij een schriftelijke & digitale versie uitgereikt kunnen krijgen van de studiemodulen. Voor de digitale versie wordt € 12,50 per studiemodule gerekend.

Het studiemateriaal wordt bij aanvang van het studiejaar via pakketpost opgestuurd. Hierdoor heb je je materialen al voor de eerste lesdag in huis.