Online cursus Bouwstenen voor je geloof

€35

Bouwstenen voor je geloof | Module 1 | Persoonlijke relatie met God

€35

Bouwstenen voor je geloof | Module 2 | Vergeving, verzoening en getuigenis

€35

Bouwstenen voor je geloof | Module 3 | Bijbel en gemeente

€35

Bouwstenen voor je geloof | Module 4 | Christus en de Geest

Bouwstenen voor je geloof

Veel gelovige mensen vinden het moeilijk om hun geloof te verwoorden en te verdiepen.

Ik geloof wel, maar hoe zit het eigenlijk precies? Waarom geloof ik wat ik geloof? Waarom zijn er zoveel verschillende kerken? Wat is de kern van het christelijk geloof? Hoe geef ik het geloof handen en voeten in het dagelijks leven? Hoe kan ik mijn geloof delen met anderen?

De online cursus Bouwstenen voor je geloof biedt bouwstenen aan om op deze – en nog vele andere – vragen richting en antwoorden te vinden.

Doelgroep

De cursus richt zich op christenen die willen groeien in geloof. Naast algemene verdieping ligt de nadruk ook sterk op karaktervorming: hoe kan ik leren om een goede discipel (leerling/volgeling) van Jezus te zijn? Door het volgen van dit online programma, word je geholpen te groeien in:

  • kennis van de Bijbel en de fundamenten van het christelijk geloof
  • een persoonlijke relatie en omgang met God
  • het uitstrekken naar meer van Gods Geest in het persoonlijk leven
  • het delen en uitleven van je geloof, in woord en daad.

Opzet

Flexibel zelfstandig te volgen
De cursus kun je zelfstanding online volgen: in je eigen tijd, op je eigen tempo, via je telefoon, tablet of computer.
Inspirerende introductievideo's
Elk hoofdstuk wordt ingeleid met een korte inspirerende introductievideo van een docent.
Aantrekkelijke vormgeving
De lessen zijn aantrekkelijk vormgegeven en geïllustreerd met afbeeldingen, video’s en citaten.
Persoonlijke verwerking
Bij elke module hoort een werkboek waarin je met behulp van vragen en opdrachten de stof eigen maakt.
Werkbare studiebelasting
Afhankelijk van het gebruik van het werkboek, kost één module circa 10 tot 15 uur studietijd.
Weet waar je bent gebleven
De leeromgeving houdt bij waar je bent gebleven. Je vinkt een les zelf af wanneer je deze hebt afgerond.
Mogelijkheid tot vragen stellen
Er is een mogelijkheid om per mail vragen te stellen aan een docent.

Inhoud

De cursus Bouwstenen voor je geloof bestaat uit 4 modulen die afzonderlijk en in willekeurige volgorde besteld en gevolgd kunnen worden. Elke module bestaat uit 8 hoofdstukken en elk hoofdstuk telt circa 5 tot 10 uitgewerkte lessen. Bekijk hieronder de introductievideo en de inhoudsopgave van elke module.

Module 1: Persoonlijke relatie met God

Cursus inhoud

Uitklappen
Module 2: Vergeving, verzoening en getuigenis

Cursus inhoud

Uitklappen
Module 3: Bijbel en gemeente

Cursus inhoud

Uitklappen
Bijbel
Gemeente
Module 4: Christus en de Geest

Cursus inhoud

Uitklappen
Christus
Heilige Geest

Werkboek

Toegang tot de digitale versie van het werkboek (PDF-bestand) is inbegrepen bij de online cursus. Het is ook mogelijk een schriftelijke versie te bestellen in onze webshop.

Bij deze online cursus hoort ook een werkboek. In de lessen wordt verwezen naar opdrachten in het werkboek. Via het werkboek word je middels vragen en opdrachten uitgedaagd de stof eigen te maken, te doordenken en er praktisch mee aan de slag te gaan. Dit werkboek bevat ook gespreksvragen.

Tip! Deze online cursus is in combinatie met het werkboek met gespreksvragen ook goed te gebruiken als materiaal voor gebruik in kleine groepen (denk aan kringen, bijbelstudiegroepen of bij het begeleiden van (jong) gelovigen). Deelnemers bestuderen dan zelfstandig online het materiaal. En in de groep worden vervolgens de verwerkingsvragen besproken.

Kosten en bestellen

Per module
35,-
+ gratis digitaal werkboek

Complete cursus
125,-
+ gratis digitaal werkboek

Veel gestelde vragen over de online cursus Bouwstenen voor je geloof

Er is geen verlooptijd op deze cursus. Zolang als wij deze cursus blijven aanbieden, houd je toegang tot de cursus.

Stap 1: Webshop
Bestel de gewenste module of de volledige online-cursus in onze webshop.

Webshop

Stap 2: Studieportaal
Direct na je bestelling ontvang je een wachtwoord waarmee je kunt inloggen op het Studieportaal. Ook ontvang je direct een bevestigingsbericht dat je toegang hebt gekregen tot de bestelde online-cursus.

Studieportaal

Stap 3: Mijn online-cursussen
Als je bent ingelogd op het Studieportaal, ga je naar ‘Mijn online cursussen’. Hier vind je een overzicht van de beschikbare cursussen. Je kunt nu beginnen aan je online-cursus!

Mijn online-cursussen

De cursus Bouwstenen voor je geloof is voortgekomen uit de voormalige onderwijsactiviteiten van Stichting Agapè, welke zijn overgenomen door stichting Bouwstenen voor je Leven. Deze stichting heeft het cursusmateriaal doorontwikkeld en geeft deze sinds 2018 uit onder vlag van het Evangelisch College. De doelstelling was (en is) om kerken en gemeenten te faciliteren met docenten- en cursistenmaterialen.

Om het materiaal ook beschikbaar te stellen voor individuele gebruikers, heeft het Evangelisch College in 2020/2021 de inhoud van deze cursus omgewerkt naar een online cursus.

Ja! De online cursus Bouwstenen voor je geloof is geschikt voor zowel persoonlijk gebruik als voor gebruik in (kleine) groepen (denk aan kringen, Bijbelstudiegroepen of bij het begeleiden van pas bekeerden). De verwerkingsvragen in het bijgeleverde werkboek lenen zich er goed voor om deze in een kleine groep te bespreken.

Hoe gaat het in z’n werk?

  1. Iedere deelnemer bestelt zelf de betreffende online cursus.
  2. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomst neemt iedereen zelfstandig de inhoud van één of meerdere hoofdstuk van de online cursus door en maakt hierbij de vragen uit het werkboek.
  3. Tijdens de groepsbijeenkomst worden de groepsopdrachten uit het werkboek gezamenlijk doorgenomen.

Ja! Als je met 5 of meer personen deze cursus gaat volgen (bijvoorbeeld in je gemeente), dan kan je bij ons een kortingscode aanvragen. Deze kortingscode geeft recht op 25% (groeps)korting.

Stuur hiervoor een e-mail naar administratie@evangelisch-college.nl.

Let op: Na ontvangst van de kortingscode moeten gebruikers wel zelf de online cursus bestellen (dit in verband met het aanmaken van een gebruikersaccount).

De online cursus Bouwstenen voor je geloof is gemaakt voor individueel online gebruik. In deze vorm is deze cursus alleen online beschikbaar.

Voor groepen is het wel mogelijk om de schriftelijke cursusmappen en docentenhandleidingen te bestellen waarop deze online cursus gebaseerd is. Dit materiaal is gemaakt om zelfstandig een cursus Bouwstenen voor je geloof te verzorgen in bijvoorbeeld een lokale kerk.