Toerustingscursus Leven met een Missie

5 zaterdagen of 10 lesavonden

Jaarlijks verschillende leslocaties

Voor iedereen toegankelijk

€ 200,- (inclusief studiemap)

Inleiding

De toerustingscursus Leven met een Missie is een cursus voor iedereen die op zoek is naar hoe je vanuit de missie van God een getuige van Jezus kunt zijn voor de mensen om je heen. De cursus ondersteunt je om vanuit Gods Woord en de gevoeligheid voor Zijn Geest op een relevante en eigentijdse manier een brug te slaan naar anderen. Iedereen die dit verlangen heeft, kan zich aanmelden, als individu of als groep. Je hebt geen vooropleiding nodig en de studielast is laag (geen tentamens en opdrachten).

Aanmelden     Deze cursus bij jou in de kerk

Waarom de Toerustingscursus Leven met een Missie volgen?

• Je wilt Gods missie leren vormgeven in je eigen leefwereld.
  • Je ervaart de roeping om de kerk als missionaire gemeenschap tot bloei te laten komen.
  • Je bent grensverleggend en je houdt van de uitdaging om kennis te maken met de leefwereld van anderen.

Hoe is de cursus opgezet?

In vijf zaterdagen (of tien avonden) werk je aan de basis van een missionaire levenshouding. Je ontdekt dat de missionaire omgeving veel dichterbij kan zijn dan we wellicht denken, of vrezen. Naast de Bijbelse basis over Gods missie met en in deze wereld, denken we onder andere na over:

• diverse aspecten van cultuur en communicatie
  • de plaats en de rol van de kerk
  • je persoonlijke roeping
  • de dagelijkse praktijk
OchtendMiddag
Lesdag 1Gods missie
Gods verhaal en mijn verhaal
Bijbel en missie
Het evangelie in missionaire context
Lesdag 2Evangelie en cultuur
Goed nieuws is divers
Cultuur en communicatie
Bruggen slaan naar culturen
Lesdag 3Communicatieve vaardigheden
Wat is communicatie?
Moderne media
Nieuwe vormen van communicatie
Lesdag 4Kerk en samenleving
De plaats van de kerk
Missionair kerk zijn
De rol van de kerk
Lesdag 5Missie in deze wereld
Barmhartigheid en gerechtigheid
Missie in de praktijk
Hoe nu verder?

De cursus wordt gegeven door docenten die ervaren zijn in de veelzijdigheid van de missionaire praktijk en zijn onderlegd in het onderwerp waarmee ze je komen toerusten.

Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:

Waar wordt de cursus aangeboden?

In het cursusjaar 2018-2019 wordt de cursus aangeboden op de volgende locatie:

• Assen (10 donderdagavonden m.i.v. 10 januari 2019)

Welk cursusmateriaal wordt er gebruikt?

Als deelnemer ontvang je bij aanvang van de cursus een uitgebreide cursusmap, met daarin o.a. een inhoudelijke inleiding op elke les, inspirerende voorbeelden uit de praktijk, verwerkingsvragen en tips voor verdere studie.

Wat kost de cursus?

De cursusprijs bedraagt € 200,- (inclusief cursusmap).

• Meld je je aan als groep (2 of meer deelnemers), dan ontvang je € 25,- groepskorting per persoon.
  • Bij aanmelding zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.