Veelgestelde vragen
Toerustingscursus Leiderschap
Omdat je als toehoorder aan de cursus deelneemt (en dus geen tentamens aflegt en werkstukken maakt), worden er geen toelatingseisen gesteld. Om van de colleges en het studiemateriaal het meest profijt te hebben, is een hbo werk- en denkniveau gewenst.
Ja, dat is mogelijk. Alle locaties van onze opleidingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Ja, er worden tijdens de schoolvakanties geen lessen of deadlines ingeroosterd. Tijdens de schoolvakanties is het administratiekantoor in Zwijndrecht eveneens gesloten. Hetzelfde geldt voor de officiële feestdagen.
Nee, op dit moment is dat niet mogelijk. Verreweg het grootste deel van het studiemateriaal is in het Nederlands en de lessen worden ook in het Nederlands gegeven.
De makkelijkste manier om te bepalen wat je mogelijkheden zijn is het maken van onze Studieadvies-test. Daardoor wordt inzichtelijk wat je opties zijn binnen het niveau en de beschikbare tijd die je hebt. Daarnaast is het belangrijk goed voor ogen te houden waarom je wilt studeren. Wat is je doel? Zoek vervolgens de opleiding binnen jouw mogelijkheden die daar het nauwst op aansluit.
Kom je er nog steeds niet uit? Neem gerust contact ons op. Soms kan een persoonlijk gesprek veel duidelijk maken. We helpen je graag verder!
Zie ook ons coronablog voor actuele informatie.
Inschrijving en studievoortgang
Inschrijven voor de opleiding is normaal gesproken mogelijk tot de eerste lesdag (volgend op de landelijke startdag) van de door jouw gekozen leslocatie. Een dergelijke late inschrijving is echter verre van ideaal. Met het oog op de administratieve verwerking van je inschrijving en het gereed maken van het benodigde studiemateriaal is het wenselijk dat jouw inschrijving voor 1 juli bij ons binnen is. Bovendien is deelname aan de landelijke startdag belangrijk voor een goede start van je studie.
In een zeer uitzonderlijk geval kan je na de eerste lesdag je ook nog inschrijven. Dit heeft wel als gevolg dat je al een achterstand hebt bij de lopende vakken en dat je je studiematerialen niet op tijd binnen hebt. Neem altijd eerst contact op met de opleidingscoördinator om je situatie door te spreken.
Nee, het is niet mogelijk om halverwege het jaar nog een opleiding aan te vangen.
Wel is het mogelijk om je tijdens het collegejaar in te schrijven voor één of enkele vakken die later in het collegejaar van start gaan. Het verschilt per leslocatie welke vakken dit betreft. Op de lesroosters van de verschillende leslocaties kun je zien welke vakken dit betreft. Neem contact op met de coördinator (e.vandorp@evangelisch-college.nl) voor verdere afstemming.
Dit hangt af van het niveau waarop je de studie wilt gaan volgen.
Voor het volgen van de opleiding op B-niveau geldt een vooropleidingseis van minimaal een opleiding op havo niveau of mbo-niveau 3/4. Daarbij is ook een redelijke beheersing van de Engelse taal vereist.
Wanneer je niet beschikt over een vooropleiding op dit niveau is het mogelijk om alsnog toegelaten te worden. Dit kan bijvoorbeeld door een toelatingstest af te leggen. Op basis van een goede uitslag van deze toelatingstest is toelating tot de opleiding op B-niveau ook mogelijk. Neem contact op met de studentcoördinator (e.vandorp@evangelisch-college.nl) om je situatie en mogelijkheden door te spreken.
Voor het volgen van de opleiding op A-niveau of als toehoorder gelden geen toelatingsvoorwaarden. Echter, om van de colleges en het studiemateriaal het meeste profijt te hebben, is een algemene ontwikkeling op havo niveau aanbevolen.
Ja, dat kan. Na afloop van ieder collegejaar kun je jouw inschrijving wijzigen naar een ander studieniveau, een andere locatie, of een andere opleiding binnen ons aanbod. Deze wijziging moet wel vóór 1 juni in het lopende collegejaar aan ons zijn doorgegeven, middels het mutatieformulier.
Wijzigingen in jouw studie tijdens het collegejaar zijn ook mogelijk. Wat hierin mogelijk is verschilt echter per student. Wanneer je gedurende het collegejaar een wijziging in jouw studie door wilt voeren, kun je hierover het beste contact opnemen met de coördinator studentenzaken.
Ja, dit is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om na afloop van het collegejaar een tussenjaar in te lassen. Gedurende dit tussenjaar blijf je, op basis van je EC-studiepas, bij ons ingeschreven staan. Je betaalt echter geen collegegeld.
Ook tijdens het collegejaar kun je jouw inschrijving omzetten naar een tussenjaar. Er wordt dan echter geen collegegeld teruggegeven. Ook wanneer je het collegegeld in termijnen betaald, blijven deze betalingen doorgaan tot en met de laatste termijnbetaling van het lopende collegejaar.
Het kan voorkomen dat je, om wat voor redenen dan ook, niet meer in staat bent verder te studeren of dit niet meer wilt. Er zijn dan verschillende scenario’s denkbaar:
- Je kiest er voor om op een ander studieniveau te gaan studeren. Wisselen van studieniveau kan soms een oplossing bieden.
- Je kiest er voor om een andere opleiding of cursus binnen het Evangelisch College te gaan volgen. Hierbij is omzetting van het reeds betaalde collegegeld bespreekbaar.
- Je kiest er voor om de studie tijdelijk stop te zetten. Een jaar of meerdere jaren later pak je dan de draad weer op.
- Je kiest er voor je studie voortijdig te beëindigen.
Welke gevolgen je keuze heeft voor het betaalde collegegeld en welke voorwaarden hier aan vastzitten kan je lezen in onze voorwaarden.
Veel gestelde vragen over studiematerialen
Voor de meeste vakken heeft het Evangelisch College eigen studiemodulen ontwikkeld. Deze studiemodulen zijn zowel schriftelijk als digitaal beschikbaar.
De leerstof van de studiemodulen is helder geschreven en overzichtelijk ingedeeld. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal vragen over hetgeen is behandeld, zodat men zelf kan inschatten of men het bestudeerde gedeelte heeft begrepen en beheerst. Met behulp van de toegevoegde literatuurlijst kan men desgewenst aanvullende literatuur raadplegen.
De studiemodulen zijn allemaal te vinden in de webshop, daar kunnen ook de inhoudsopgaven worden bekeken.
Ja, de aanschaf van de studiemodulen van het Evangelisch College maken een verplicht onderdeel uit van de studie.
Ja dit is mogelijk. In onze webshop kan het overgrote deel van het in de opleidingen gebruikte studiemateriaal besteld worden.
Ja, maar hierbij geldt de regeling dat zij een schriftelijke & digitale versie uitgereikt kunnen krijgen van de studiemodulen. Voor de digitale versie wordt € 12,50 per studiemodule gerekend.
Het studiemateriaal wordt bij aanvang van het studiejaar via pakketpost opgestuurd. Hierdoor heb je je materialen al voor de eerste lesdag in huis.
Stel je vraag
Heb je nog een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.