Losse modules volgen

Het is mogelijk om eén of meerdere modules los te volgen, als student of als toehoorder. Je volgt dan de lessen van de betreffende module, maakt alle opdrachten (als student) en ontvangt een certificaat van deelname. Voor het volgen van losse modules gelden dezelfde toelatingseisen als voor de hele opleiding.

Welke modules kan ik volgen?

In het studiejaar 2021-2022 kan je je aanmelden voor de volgende losse modulen:

Leiders: Vrijwilligers begeleiden & trainen

4 lesdagen op vrijdag
26/11, 10/12, 14/01, 28/01
circa 40 uur studiebelasting
€ 350 (student) / € 150 (toehoorder)

Waar moet je op letten als je werkt met vrijwilligers?
Hoe vind je ze? En hoe houd je ze?

Een groot deel van je takenpakket als jongerenwerker gaat over het werven, inwerken, coachen en toerusten van je vrijwilligers. Dan heb je het over beleid maken, taakomschrijvingen, coachen, delegeren, (situationeel) leiderschap, conflicthantering en teambuilding.

Wat voor leider/coach ben je eigenlijk zelf en hoe verbeter je je kwaliteiten? Hoe zorg je voor een evenwichtig en gevarieerd team waarin profielen elkaar aanvullen en verrijken?

In deze module ontwikkel je je coachingsvaardigheden. Je ontdekt je DISC-profiel en leert dit gericht in te zetten. Je leert de principes van trainen. De eindopdracht is een training maken/presenteren en beleid maken voor je eigen werksituatie.

Missionair Werk: Woorden

4 lesdagen op vrijdag
11/02, 25/02, 11/03, 25/03
circa 40 uur studiebelasting
€ 350 (student) / € 150 (toehoorder)

Ben je ervan overtuigd dat jongeren Jezus nodig hebben, maar vraag je je af hoe je hen dat kunt uitleggen? Welke benadering kies je wanneer? En waarom? Wat zeg je wel of vooral niet? Hoe leer je niet alleen de taal van hun hoofd, maar ook die van hun hart?

Deze module van vier lesdagen gaat over de inhoud van het evangelie (incl. de betekenis van woorden, beelden en symbolen), motivatie voor en visie op evangelisatie (methodes, manieren en stijlen), hoe (niet-christelijke) jongeren tot geloof komen en de rol van de Heilige Geest hierbij, kansen en bedreigingen in evangelisatie en apologetiek (omgaan met lastige vragen en bezwaren van jongeren).

Naast lessen en creatieve doe-delen omvat de module ook intervisie, rollenspellen en gespreks- en presentatievaardigheden. Je diept naast de praktijk (interviews) ook de theologie erachter uit. Je bestudeert en presenteert een apologetisch thema en ontwikkelt je persoonlijke visie op de theologische kernbegrippen rond evangelisatie.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen € 350,- per module; als toehoorder betaal je € 150,- per module.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden via het reguliere aanmeldingsformulier van de Jongerenwerkersopleiding. Hierop kun je aangeven dat je aanmeldt als student of toehoorder enkele module(s).

Aanmelden

Contactpersoon

Hester Roos, BA
Medewerker studentenzaken
Telefoon: 078-6190037
Werkdagen: maandag en donderdag