Cursusprogramma

Hoe ziet het cursusprogramma eruit?

De cursus bestaat uit tien lessen van 2,5 uur. In de les wordt klassikaal onderwijs afgewisseld met praktische opdrachten.
Cursusprogramma
1Het belang van verantwoord bijbelgebruik
2Contextueel bijbelgebruik
3De aanpak van verantwoord bijbelgebruik
4Het lezen van alinea’s
5Het lezen van bijbelboeken als geheel
6Het uitleggen van de Bijbel
7Het proces van verantwoord toepassen
8Het verhaal van de Bijbel
9Het actualiseren van de betekenis van de wet
10Een verantwoorde evangelische theologie

Wie is de docent?

De cursus wordt gegeven door drs. John Boekhout, de schrijver van het gelijknamige boek en ontwikkelaar van deze cursus of door docenten van het Evangelisch College die door John Boekhout zijn getraind om deze cursus te geven.

drs. John Boekhout

John Boekhout is Bijbelleraar, trainer en spreker. Hij schreef het gelijknamige boek ‘Verantwoord Bijbelgebruik’ en is actief namens Stichting Apollos.

Geeft les bij de volgende opleiding(en):
Verantwoord Bijbelgebruik

Jirska van Hooijdonk, MA

Studeerde Bijbel en Theologie (BA) aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven, België, voorheen Algemene Letteren (Politieke Geschiedenis, MA) aan de Universiteit Utrecht. Studeert na een omweg (MA Aspects and Implications of Biblical Interpretation, London School of Theology) verder aan haar MA Bible and Theology in Leuven. Is werkzaam als docent NT en ETS-coördinator bij het Evangelisch College. Jirska geniet van de ETS, omdat cursisten op een directe manier voor de uitdaging van Bijbelinterpretatie komen te staan. Haar verlangen is dat cursisten groeien in hun vaardigheid om zelf de Bijbel te lezen en uit te leggen, zodat zij groeien in hun geloof en in hun vermogen om te onderscheiden.

Geeft les bij de volgende opleiding(en):
ETS-Bijbelcursus
Verantwoord Bijbelgebruik

Hanno Snippe

Heeft gestudeerd aan de Evangelische Bijbelschool, toen nog in Doorn. Is sinds 1997 docent geweest op verschillende locaties. Naast de spreekbeurten is hij werkzaam geweest voor Operatie Mobilisatie. Op dit moment werkt hij als docent Godsdienst op een school voor voortgezet onderwijs.

Geeft les bij de volgende opleiding(en):
Verantwoord Bijbelgebruik

Metta Wierenga, MA

Studeerde theologie aan de CHE in Ede en aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. Is werkzaam als docente Nieuwe Testament en Hermeneutiek bij het Evangelisch College bij de opleidingen Theologie, Missionair Werk en Pastorale Hulpverlening.

Voorheen was zij als docente betrokken bij Stichting Agapè (Doorn).

Metta is getrouwd met John en zij hebben drie kinderen. Ze wonen in Sleeuwijk.

Metta’s passie is om samen steeds meer van de Bijbel en Gods boodschap voor de mens daarin te ontdekken.

Geeft les bij de volgende opleiding(en):
Verantwoord Bijbelgebruik
Opleiding Theologie
Opleiding Missionair Werk
Opleiding Pastorale Hulpverlening