Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders

Samengevat:

   2 lessen van 3,5 uur (incl. pauze)

   2 thuisopdrachten van 0,5 – 2 uur

   Jaarlijks verschillende leslocaties

   Voor iedereen toegankelijk

   € 75,- (incl. cursusmap)

Inleiding

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders is een interactieve cursus van twee dagdelen voor wie toegerust wil worden om met een groep mensen de Bijbel te lezen, zoals (beginnende) kringleiders. Deze cursus leert hoe je een kringgesprek over de Bijbel opzet en leidt met een groep mensen met diverse achtergronden en opvattingen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders is bedoeld voor wie toegerust wil worden om met een groep mensen de Bijbel te lezen, zoals (beginnende) kringleiders. Misschien heb je de ETS-Bijbelcursus gevolgd en wil je dat wat je ontvangen hebt doorgeven. Een kring is daar een mooie manier voor. Je neemt mensen mee de Bijbel in, in de verwachting elkaar en God te ontmoeten. De Toerustingscursus Bijbelgespreksleiders geeft je hiervoor de handvatten die je nodig hebt.

Hoe is de cursus opgezet?

In twee dagdelen leer je hoe je een gesprek over de Bijbel opzet en leidt. Het aanleren van vaardigheden staat centraal. De cursus is interactief, praktisch en er wordt veel geoefend. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Je ontvangt een cursusmap met de belangrijkste lesstof en verwijzingen. Na iedere les maak je een thuisopdracht. De docent voorziet de opdracht van feedback. Na het volgen van de cursus ben je in staat het gesprek over de Bijbel voor te bereiden en goed te leiden.

Cursusprogramma
Les 1: GespreksvaardighedenWat komt er allemaal kijken bij het leiden van een gesprek? Hoe ga je van een gesprek naar een ontmoeting? De nodige kennis en vaardigheden worden aangereikt. De belangrijkste vaardigheden worden geoefend.
Les 2: GespreksvoorbereidingHet maken van een gespreksopzet (het schrijven van een Bijbelstudie) staat centraal. De benodigde kennis wordt aangereikt. De vaardigheid wordt geoefend. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van werkvormen.
Nederland
Vind de dichtstbijzijnde leslocatie:

Studiebelasting

De cursus bestaat uit 2 lessen van 3,5 uur (incl. pauze). Na iedere les maak je een thuisopdracht. Per opdracht ben je 0,5 tot 2 uur bezig.

Waar wordt de cursus aangeboden?

In het cursusjaar 2019-2020 wordt de cursus aangeboden op de volgende locatie(s):

  • Amersfoort (2 zaterdagochtenden, data nog niet bekend)
  • Meppel (3 woensdagavonden; start 9 oktober 2019)
  • Zwijndrecht (2 zaterdagochtenden, data nog niet bekend)

Aanmelden is binnenkort mogelijk.

Docent

De cursus wordt gegeven door dr. Bram van Putten, die deze cursus ontwikkelde.

Kosten

De cursusprijs bedraagt € 75,-.