Veelgestelde vragen

 

Algemeen (8)

Naast de lesuren vraagt de cursus een tijdsinvestering van gemiddeld drie tot vier uur per week. Je besteedt deze tijd aan het doorlezen van het Bijbelboek en het vergaren van aanvullende informatie op ETS-online. Natuurlijk is dit afhankelijk van je eigen tempo.

Ja. Jaarlijks volgen ruim 1000 cursisten de cursus op één van de 55 cursuslocaties. Wie niet in de gelegenheid is om een leslocatie te bezoeken, heeft de mogelijkheid om alleen van het afstandsonderwijs gebruik te maken. Je krijgt hierbij toegang tot ETS-online, de leeromgeving waarin we je online door de Bijbelboeken heen begeleiden. .

Het volledige programma van de ETS–Bijbelcursus duurt vier jaar. Je kunt echter ieder jaar instromen of uitstromen. Het cursusjaar begint in september, maar later in het jaar instromen is ook mogelijk.

Ja, dat is juist. De volledige ETS-Bijbelcursus duurt vier jaar. In die vier jaar worden alle Bijbelboeken behandeld. Dat wil niet zeggen dat je niet tussentijds in kunt stromen: je begint dan gewoon ergens in het traject en stroomt uit wanneer je vier jaar vol hebt gemaakt. Zo heb je ook het volledig aantal Bijbelboeken behandeld. Je kunt dus ieder jaar instromen of uitstromen.

Ja, tot en met januari kan je je aanmelden voor een lopend studiejaar.

Dit is mogelijk, maar we moedigen het niet aan. Mocht je dit toch willen, neem dan contact op met de administratie van de ETS. Qua kosten en betaling gelden vanaf september 2019 de volgende voorwaarden:

  • Je betaalt de volledige aanbetalingskosten.
  • Je krijgt een jaarlijkse korting van € 70,- op het cursusgeld.
  • Het totale bedrag dient in één termijn te worden betaald.

Jazeker! Op elke cursuslocatie wordt hetzelfde programma aangeboden. Hierdoor kunnen gemiste lessen gemakkelijk ingehaald worden op een andere locatie.
Op de pagina Cursuslocaties vind je alle informatie rondom data en adressen van de locaties. Je kunt gewoon naar de locatie van je keuze gaan om de les te volgen.

Wij verzoeken je wel om dit vooraf kenbaar te maken bij de contactpersoon van de locatie die je bezoekt. Gebruik hiervoor de link naar het contactformulier op de informatiepagina van de betreffende cursuslocatie.

Na afloop van het cursusjaar gaan we er vanuit dat je doorgaat met het volgende cursusjaar, tenzij je zelf aangeeft met de cursus te willen stoppen. In dat geval kan je gebruik maken van ons afmeldingsformulier. Je kunt via dit formulier ook een getuigschrift van deelname aanvragen.

Medio mei ontvang je als cursist hierover per e-mail nadere informatie.

Load More

Kosten en betalingen (3)

Het Evangelisch College beschikt over een studiefonds waar een beroep op gedaan kan worden. Hiervoor dien je een schriftelijk verzoek in te dienen. Op basis van je situatie zullen wij vervolgens de specifieke situatie beoordelen om te kijken of we aan het verzoek kunnen voldoen. Kijk voor meer informatie op de pagina over het studiefonds.

Ja, er is hiervoor een restitutieregeling. Zie hiervoor de algemene voorwaarden van de Opleidingsovereenkomst.

 

Ja, de cursusmap Rondreis door de Bijbel is te bestellen via onze Webshop.

Het studiemateriaal van ETS-online is echter niet los verkrijgbaar. Wel is het mogelijk om je aan te melden voor het ETS-afstandsonderwijs. Via dit traject volg je niet de lessen op de locaties, maar krijg je wel toegang tot alle studiematerialen.

 

Load More

Tentamens en diploma (3)

Ieder cursusjaar worden twee tentamens afgenomen. Wanneer je de ETS-cursus volgt én de tentamens maakt, dan ontvang je het diploma ‘ETS-Bijbelcursus’. Meedoen aan de tentamens wordt van harte aanbevolen, maar het is geen verplichting.

Het cursusprogramma is ook ingericht als opleiding tot ‘Assistent-gemeentewerker’. Je behaalt dit diploma wanneer je naast de tentamens ook de ETS-studiedagen bezoekt en de bijbehorende praktijkopdrachten (voldoende) maakt.

Diploma’s van het Evangelisch College zijn niet overheidserkend en hebben als zodanig geen erkende status.

Wat het diploma van de ETS-Bijbelcursus wel aangeeft, is dat je 4 jaar lang intensief bezig bent geweest met het bestuderen van de Bijbel en dat je deze kennis tot je hebt genomen. Daarnaast is de ETS een begrip in (christelijk) Nederland en wordt het diploma positief gewaardeerd. Tevens biedt een diploma van de ETS toegang tot de diverse deeltijdopleidingen (op hbo-niveau) van het Evangelisch College.

 

De waarde van het ETS-diploma Assistent Gemeentewerker is dat je ook bent toegerust voor een (leidinggevende) taak in de gemeente. Naast de opgedane Bijbelkennis heb je zodoende ook (inleidend) met beroepsmatige aspecten en vaardigheden kennis gemaakt op het gebied van verschillende aspecten van het gemeentewerk.

Load More

Stel je vraag

Heb je nog een vraag die niet is beantwoord? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.