Kosten en betalingen

Cursusgeld | 2021-2022

ETS-Bijbelcursus
325,-
Jaarlijks
  • Jaarlijks 18 lessen Oude Testament en Nieuwe Testament
  • Inclusief deelname aan de tentamens (facultatief)
  • + Toegang tot ETS-online (t.w.v. € 200,-)
  • + Toegang tot de online cursus ‘Het grote verhaal van de Bijbel’ (t.w.v. € 50,-)
  • + Toegang tot de Studiebijbel online van het Centrum voor Bijbelonderzoek (t.w.v. € 120,-)
  • + Toegang tot de ETS-studiedagen in Veenendaal (t.w.v. € 45,-)

Cursusmateriaal

Bij aanmelding betaal je eenmalig € 27,50 voor de aanschaf van de cursusmap Rondreis door de Bijbel. Aanschaf hiervan is niet verplicht.

Studiepas

Iedere cursist die zich aanmeldt bij de ETS-Bijbelcursus ontvangt een Studiepas van het Evangelisch College. De kosten hiervoor bedragen € 15,- per jaar.

Instroomkorting

Tot en met 31 januari kun je profiteren van onze instroomactie. Je ontvangt bij aanmelding voor het huidige studiejaar van de ETS-Bijbelcursus eenmalig € 100,- korting op het cursusgeld of € 50,- korting wanneer je je aanmeldt voor het ETS-Afstandsonderwijs.

Voor de ETS-Bijbelcursus betaal je dit cursusjaar in plaats van € 325,- nu slechts € 225,-.

Jongerenkorting

Ben je jonger dan 23 jaar (peildatum 1 september), dan ontvang je € 100,- korting op het cursusgeld. Bij het invullen van het aanmeldingsformulier wordt op basis van de geboortedatum berekend of de jongerenkorting wordt toegekend.

Hoe betaal ik het cursusgeld?

De betaling van het cursusgeld gebeurt middels een automatische incasso. Er bestaat de mogelijkheid om jaarlijks het cursusgeld in 1, 4 of 8 termijnen te betalen. In verband met de extra administratie- en bankkosten, rekenen wij jaarlijks voor de gespreide betaling (in 4 of 8 termijnen) een kleine toeslag. Deze toeslag wordt verrekend bij de eerste betalingstermijn.

Termijn(en) Betalingsinformatie Toeslag
1 termijn – Begin september wordt de aanbetaling (€ 65,-)
+ kosten studiepas afgeschreven.
– Eind oktober wordt het cursusgeld (€ 260,-) afgeschreven.
4 termijnen – Begin septemberwordt de aanbetaling (€ 65,-)
+ kosten studiepas afgeschreven.
– Eind okt./dec./feb./april wordt het cursusgeld (4x € 65,-) afgeschreven.
€ 5,-
(éénmalig)
8 termijnen – Begin september wordt de aanbetaling (€ 65,-)
+ kosten studiepas afgeschreven.
– Eind oktober t/m mei wordt het cursusgeld (8x € 32,50) afgeschreven.
€ 10,-
(éénmalig)
Van Beek Studiefonds

Omgerekend kost de ETS nog geen € 7,50 per lesuur. Deze lage cursusprijs is mogelijk vanwege de trouwe steun van de achterban die het mogelijk maakt de ETS zo toegankelijk mogelijk te maken.

Wanneer je echter door omstandigheden de cursuskosten toch niet op kan brengen, is het mogelijk om gebruik te maken van het Van Beek Studiefonds. De oprichting van dit fonds werd mogelijk gemaakt in het cursusjaar 2010-2011 dankzij een legaat van Freek en Toos van Beek. Als oud-studenten hebben zij hun vermogen aan de school nagelaten, als blijk van dank vanwege de belangrijke rol die de gevolgde opleiding in hun leven heeft gespeeld. Het fonds is bedoeld om hen tegemoet te komen voor wie het om financiële redenen niet mogelijk is de 4-jarige Bijbelcursus van de ETS te volgen. Het studiefonds keert maximaal de helft van de cursuskosten uit.

Meer informatie over het Van Beek Studiefonds