ETS-studiedagen

Jaarlijks biedt de ETS-Bijbelcursus ook drie praktijkgerichte studiedagen aan. Deze studiedagen zijn bedoeld om je praktisch toe te rusten voor een taak in de gemeente. Wil je het Diploma Assistent Gemeentewerker behalen, dan zijn deze studiedagen verplicht en maak je ook de praktijkopdrachten bij deze dagen.

Geen cursist? Ook dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor deze studiedagen!

Achtergrondinformatie bij ETS-studiedagen

Hoe worden de ETS-studiedagen ingevuld?

Cursusjaar Thema
2018-2019 Missie van de kerk

1. Jezus volgen: discipelschap
  2. Jezus aanbidden: liturgie en spiritualiteit
  3. Jezus verkondigen: missionair zijn
2019-2020 Pastoraat in de kerk

1. Basisprincipes in het pastoraat (praktijk-gericht)
  2. Basisthema’s pastoraat (thema-gericht)
  3. Pastoraat aan speciale groepen (doelgroep-gericht)
2020-2021 Onderwijs in de kerk

1. De kracht van kleine groepen
  2. Kringen rondom de Bijbel
  3. (S)preken met passie; de kracht van storytelling

2021-2022

Kinder- en jongerenwerk in de kerk

1. Jongeren begrijpen
  2. Leren geloven
  3. Growing Young

Programma

In het cursusjaar 2021-2022 bieden we de drie studiedagen aan rondom het thema ‘Kinder- en jongerenwerk in de kerk’:

Jongeren begrijpen
Geloven in de leefwereld van kinderen en jongeren

Zaterdag 13 november 2021
Bianca Boender

Inhoud
Heb je het idee dat je de leefwereld van de kinderen en jongeren in je omgeving nog begrijpt, kent en weet wat ze bezighoudt? Ervaar je verbinding? Waar je ze ook tegenkomt; op straat, in de winkel, in de bus, tijdens je werkzaamheden, thuis in je opvoeding, als kleinkind, als gemeentelid of bij jouw werk in kerk; jij kunt er zijn voor de volgende generatie, jij bent van invloed op hen.

Op deze studiedag neemt Bianca Boender, van de organisatie YNGbelieve en You!nG, je mee in de leef- en belevingswereld van kinderen en jongeren. Ontdek hoe kinderen en jongeren gevormd worden, denken en leven.

Laat je deze dag trainen – vanuit levenswijsheid, kennis en Gods woorden – door middel van een afwisselend programma met ruimte voor jouw vragen.

Over de spreker
Bianca Boender heeft ruim 20 jaar ervaring in het werken met (allochtone) jongeren, onder andere in het welzijnswerk. Daarnaast is zij een ervaren trainer, methodiekontwikkelaar en coacht ze professionals en teams in hun werk met jongeren.

Leren geloven
Geloofsontwikkeling bij kinderen en jongeren

Zaterdag 19 maart 2022
Martin Tensen

Meer informatie over de inhoud van deze studiedag volgt nog.

Growing Young
Kerk-zijn waar kinderen en jongeren tot bloei komen

Zaterdag 11 juni 2022
Rebecca Cauwels

Meer informatie over de inhoud van deze studiedag volgt nog.

Locatie

De studiedagen vinden plaats in het gebouw van Baptistengemeente De Verbinding in Veenendaal. Rondom het gebouw is er voldoende parkeergelegenheid.

De Schutterij 2, 3905 PL Veenendaal

Het gebouw biedt de ruimte om onderling voldoende afstand te bewaren. Omdat het om een onderwijsactiviteit gaat zullen we geen CoronaCheck toepassen. Wel hanteren we een maximum aantal van 125 bezoekers. Vol=vol.

Kosten

• Voor ETS-cursisten horen deze studiedagen bij het programma. Er wordt alleen een bijdrage van € 5,- gerekend voor administratie en koffie en thee.
  • Voor bezoekers bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 20,-.
  • EC-studiepashouders ontvangen 50% korting en betalen dus slechts € 10,-.

Annuleringsvoorwaarden

Er vindt bij annulering geen restitutie plaats van de aanmeldingskosten.

Aanmeldingsformulier