Open dagen

Ben je geïnteresseerd in de ETS-Bijbelcursus?

Meld je dan vrijblijvend aan voor een (online) open dag. Vanwege het coronavirus zullen onze fysieke open dagen voorlopig niet doorgaan, daarom is er gekozen voor een online variant die we via Zoom aanbieden.

Wat kan ik verwachten?

Deze online open dag bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte zal er informatie over de inhoud en opzet van de ETS-Bijbelcursus worden gegeven. Het tweede deel van de avond is een verkorte proefles, gebaseerd op de lesstof van dit huidige cursusjaar. Ter voorbereiding hierop kun je het betreffende Bijbelboek vooraf lezen.

Wat als ik niet kan op de aangeven datum?

Ben je niet in de mogelijkheid om de online open dag bij te wonen? Je kunt de opname altijd later terugkijken. Schrijf je hiervoor ook in, zodat we je achteraf de link van de opname kunnen sturen.*

*Uit privacy-oogpunt zal alleen de presentator worden opgenomen.

Vijf redenen om nu de ETS-Bijbelcursus te volgen

1. God brengt houvast in deze onzekere tijd

Door het coronavirus is veel onzeker geworden. Misschien zoek je hierdoor naar houvast. Als christenen mogen we ons vasthouden aan de Rots. Door de Bijbel te bestuderen leer je God, de Rots, beter kennen en je aan Hem vast te houden.

2. Je ontmoet andere christenen

Veel activiteiten binnen en buiten de kerk gaan in deze tijd niet, of in aangepaste vorm, door. Hierdoor heb je wellicht wat minder contact met andere christenen. Op de ETS-Bijbelcursus ontmoet je medegelovigen uit allerlei kerken.

3. Het verrijkt je begrip van de Bijbel

We zijn vaak geneigd losse hoofdstukken of tekstdelen uit de Bijbel te lezen. Daardoor lijken het misschien allemaal losstaande verhalen. Tijdens de ETS-Bijbelcursus lees je (in vier jaar) de hele Bijbel door en ontdek je de grote lijn en de samenhang in Gods Woord.

4. Het rust je toe voor een taak in de kerk

Naast de lessen organiseert de ETS-Bijbelcursus jaarlijks drie studiedagen in Veenendaal. Deze studiedagen zijn bedoeld om je praktisch toe te rusten voor een taak in de gemeente. Dit cursusjaar gaan de studiedagen over onderwijs in de kerk.

5. De lessen zijn coronaproof

We hebben met de verhuurders van elke locatie afspraken gemaakt over de te volgen protocollen en over hoe de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. En heb je een keer milde klachten of ben ziek, dan kan je in plaats van de klassikale les een video-college volgen. Dit geldt zolang de coronamaatregelen duren. Je hoeft dus nooit wat te missen.

Meld je aan voor een open dag
Meld je via onderstaand formulier aan een datum te kiezen en je naam en e-mailadres in te vullen. Nadat je het formulier hebt verstuurd, ontvang je direct per e-mail een bevestigingsbericht met daarin de link voor Zoom. Je bent nu aangemeld en van harte welkom tijdens de online open dag!

Aanmeldformulier