Open dagen

Ben je geïnteresseerd in de ETS-Bijbelcursus?

Volg dan geheel vrijblijvend in de maanden april, mei of september een proefles op één van de 55 cursuslocaties naar keuze. Schuif aan en ontdek wat deze cursus jou te bieden heeft. Er is alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de docent, contactpersoon of andere cursisten in de pauze. Zo kun je een goede indruk opdoen van de cursus.

Vanwege het coronavirus zijn onze fysieke open dagen tijdens het studiejaar 2019-2020 niet doorgegaan. Ter vervanging organiseerden we informatiewebinars.

Vijf redenen om nu de ETS-Bijbelcursus te volgen

1. God brengt houvast in deze onzekere tijd

Door het coronavirus is veel onzeker geworden. Misschien zoek je hierdoor naar houvast. Als christenen mogen we ons vasthouden aan de Rots. Door de Bijbel te bestuderen leer je God, de Rots, beter kennen en je aan Hem vast te houden.

2. Je ontmoet andere christenen

Veel activiteiten binnen en buiten de kerk gaan in deze tijd niet, of in aangepaste vorm, door. Hierdoor heb je wellicht wat minder contact met andere christenen. Op de ETS-Bijbelcursus ontmoet je medegelovigen uit allerlei kerken.

3. Het verrijkt je begrip van de Bijbel

We zijn vaak geneigd losse hoofdstukken of tekstdelen uit de Bijbel te lezen. Daardoor lijken het misschien allemaal losstaande verhalen. Tijdens de ETS-Bijbelcursus lees je (in vier jaar) de hele Bijbel door en ontdek je de grote lijn en de samenhang in Gods Woord.

4. Het rust je toe voor een taak in de kerk

Naast de lessen organiseert de ETS-Bijbelcursus jaarlijks drie studiedagen in Veenendaal. Deze studiedagen zijn bedoeld om je praktisch toe te rusten voor een taak in de gemeente. Dit cursusjaar gaan de studiedagen over onderwijs in de kerk.

5. De lessen zijn coronaproof

We hebben met de verhuurders van elke locatie afspraken gemaakt over de te volgen protocollen en over hoe de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. En heb je een keer milde klachten of ben ziek, dan kan je in plaats van de klassikale les een video-college volgen. Dit geldt zolang de coronamaatregelen duren. Je hoeft dus nooit wat te missen.

Meld je aan voor een open dag
Onderstaand overzicht laat de actuele open dagen zien van alle cursuslocaties. Gebruik het zoekveld om te zoeken naar de dichtstbijzijnde cursuslocatie(s). Meld je vervolgens aan door op de knop ‘Aanmelden‘ te klikken. Nadat je het formulier hebt ingevuld, ontvang je direct per e-mail een bevestigingsbericht. Je bent nu aangemeld en van harte welkom op de open dag!

Overzicht open dagen