Samengevat:

   In vier jaar tijd de héle Bijbel door

   2 avonden of 1 zaterdag per maand les

   5 uur studiebelasting per week (incl. lessen)

   55 leslocaties en via afstandsonderwijs

   € 325,- per cursusjaar

Inleiding

De Bijbelcursus van de Evangelische Toerusting School (ETS) is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merken dat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen.

Veel gestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus

Op dit moment bieden we ons onderwijs digitaal aan via Zoom en/of videocolleges. Zodra het weer is toegestaan om in groepen bij elkaar te komen, zullen de lessen op locatie weer doorgaan.

Zie ook ons coronablog voor actuele informatie.

Als je om gezondsheidsredenen en/of uit voorzorgsmaatregelen (nog) niet in een groep les wilt volgen, dan adviseren we je om gebruik te maken van het ETS-Afstandsonderwijs. Je volgt dan de gehele cursus zelfstandig, gebruikmakend van video-colleges en het digitale studieportaal ‘ETS-online’. Eventueel kan je in het volgende studiejaar alsnog overstappen van ETS-Afstandsonderwijs naar een leslocatie naar keuze, omdat beide programma’s aan elkaar gelijk zijn.

Vanwege het coronavirus zijn onze fysieke open dagen tijdens het studiejaar 2019-2020 niet doorgegaan. Ter vervanging organiseerden we een informatiewebinar over de ETS. In september 2020 organiseren we proeflessen op verschillende leslocaties. Hierbij wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden proefles

Load More

Waarom de ETS-Bijbelcursus volgen?

  • Je wilt groeien in geloof. 
  • Je wilt de hele Bijbel doorlezen.
  • Je wilt meer wilt begrijpen van de grote lijn en de samenhang van de Bijbel.
  • Je wilt meer leren over de achtergrond van de Bijbel.
  • Je wilt betrokken worden bij de Bijbelse boodschap voor het leven van alledag.
  • Je wilt leren van medegelovigen, over kerkmuren heen.
  • Je wilt toegerust wilt worden voor een taak in de kerk.

Hoe is de cursus opgezet?

Wanneer je de ETS-Bijbelcursus volgt, lees je in vier jaar de hele Bijbel door; alle Bijbelboeken komen hierbij aan bod. Ieder jaar wordt ook een thema besproken, dat je helpt om de Bijbel beter te kunnen lezen. Per jaar volg je in totaal 18 lessen: 9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament, van elk 2,5 uur. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek.

  Cursusinhoud

Hoeveel tijd vraagt het?

Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week. Je besteedt deze tijd aan het lezen van het Bijbelboek, het vergaren van aanvullende informatie op ETS-online en het volgen van de lessen.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt aangeboden op ruim 55 cursuslocaties, verspreid over heel Nederland. Iedere locatie heeft een eigen docent Oude Testament en een eigen docent Nieuwe Testament. Op iedere cursuslocatie wordt hetzelfde programma aangeboden, zodat je een gemiste les gemakkelijk in kunt halen op een andere locatie.

  Cursuslocaties

Hoe wordt de cursus gewaardeerd door huidige cursisten?

1100

Jaarlijks volgen ruim 1100 cursisten de ETS-Bijbelcursus.

8,4

De cursus wordt door cursisten gemiddeld gewaardeerd met een 8,4.