ETS-Bijbelcursus

Samengevat:

In vier jaar tijd de héle Bijbel door

2 avonden of 1 zaterdag per maand les

5 uur studiebelasting per week (incl. lessen)

55 leslocaties en via afstandsonderwijs

€ 300,- per cursusjaar

Inleiding

De Bijbelcursus van de Evangelische Toerusting School (ETS) is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen.  Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merkendat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen.

Informatiefolder      Proefles volgen      Aanmelden

Waarom de ETS-Bijbelcursus volgen?

• Je wilt groeien in geloof.
  • Je wilt de hele Bijbel doorlezen.
  • Je wilt meer wilt begrijpen van de grote lijn en de samenhang van de Bijbel.
  • Je wilt meer leren over de achtergrond van de Bijbel.
  • Je wilt betrokken worden bij de Bijbelse boodschap voor het leven van alledag.
  • Je wilt leren van medegelovigen, over kerkmuren heen.
  • Je wilt toegerust wilt worden voor een taak in de kerk.

Hoe is de cursus opgezet?

Wanneer je de ETS-Bijbelcursus volgt, lees je in vier jaar de hele Bijbel door; alle Bijbelboeken komen hierbij aan bod. Ieder jaar wordt ook een thema besproken, dat je helpt om de Bijbel beter te kunnen lezen. Per jaar volg je in totaal 18 lessen: 9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament, van elk 2,5 uur. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek.

Cursusinhoud

Hoeveel tijd vraagt het?

Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week. Je besteedt deze tijd aan het lezen van het Bijbelboek, het vergaren van aanvullende informatie op ETS-online en het volgen van de lessen.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt aangeboden op ruim 55 cursuslocaties, verspreid over heel Nederland. Iedere locatie heeft een eigen docent Oude Testament en een eigen docent Nieuwe Testament. Op iedere cursuslocatie wordt hetzelfde programma aangeboden, zodat je een gemiste les gemakkelijk in kunt halen op een andere locatie.

Cursuslocaties

Hoe wordt de cursus gewaardeerd door huidige cursisten?

Jaarlijks volgen ruim 1100 cursisten de ETS-Bijbelcursus.

8,3

De cursus wordt door cursisten gemiddeld gewaardeerd met een 8,3.