Studiekosten

Cursusgeld | 2023-2024

EC-Bijbelcursus op leslocatie
30,-
Maandelijks
  • Jaarlijks 18 lessen Oude Testament en Nieuwe Testament
  • + deelname (facultatief) aan de tentamens (t.w.v. € 50,-)
  • + Toegang tot ETS-online en videocolleges (t.w.v. € 270,-)
  • + Toegang tot de online cursus ‘Het grote verhaal van de Bijbel’ (t.w.v. € 32,50)
  • + Toegang tot de Studiebijbel online van het Centrum voor Bijbelonderzoek (t.w.v. € 160,-)
  • + Toegang tot de Studiedagen(t.w.v. € 45,-)
  • + Lidmaatschap bij het Evangelisch College (t.w.v. € 60,-)

Inschrijfgeld

Bij aanmelding betaal je éénmalig € 15,00 inschrijfgeld.

Cursusmateriaal

Bij aanmelding betaal je éénmalig € 27,50 voor de aanschaf van de cursusmap Rondreis door de Bijbel. Aanschaf hiervan is niet verplicht.

Jongerenkorting

Ben je jonger dan 23 jaar (peildatum 1 september), dan ontvang je € 10,- korting per maand op het cursusgeld. Bij het invullen van het aanmeldingsformulier wordt op basis van de geboortedatum berekend of de jongerenkorting wordt toegekend.

Betalingswijze

De betaling van het cursusgeld gebeurt middels een maandelijkse automatische incasso, van september t/m augustus. Het is ook mogelijk om de cursuskosten jaarlijks in één keer te betalen. De cursuskosten bedragen dan € 350,-.

BetalingswijzeIncassodataBedrag
Maandelijkse incasso Einde van elke maand; september t/m augustus€ 30,-*
Jaarlijkse incassoEind september€ 350,-

*Biedt jouw kerk i.s.m. het Evangelisch College de cursus aan? Dan betaal je slechts € 15,- per maand.

Veel gestelde vragen over kosten en betalingen

Het Evangelisch College beschikt over een studiefonds waar een beroep op gedaan kan worden. Hiervoor dien je een schriftelijk verzoek in te dienen. Op basis van je situatie zullen wij vervolgens de specifieke situatie beoordelen om te kijken of we aan het verzoek kunnen voldoen. Kijk voor meer informatie op de pagina over het studiefonds.

Je hebt wettelijk recht op een opzegtermijn van 14 dagen, bij aanmelding voor 1 september. Daarna is er geen restitutie meer mogelijk van het cursusgeld binnen het lopende cursusjaar (september t/m augustus). Je kunt je uiteraard wel afmelden voor het volgende cursusjaar. Een afmelding voor het volgende cursusjaar moet uiterlijk vóór 1 juli zijn doorgegeven via het afmeldingsformulier op het Studieportaal. Zie voor meer informatie de Algemene voorwaarden.

Ja, de cursusmap Rondreis door de Bijbel is te bestellen via onze Webshop.

Het studiemateriaal van ETS-online is echter niet los verkrijgbaar. Wel is het mogelijk om je aan te melden voor het ETS-afstandsonderwijs. Via dit traject volg je niet de lessen op de locaties, maar krijg je wel toegang tot alle studiematerialen.

 

Nee, dat kan helaas niet. Als overheidsonafhankelijke instelling staat het Evangelisch College niet geregistreerd in het STAP-scholenregister.

Wel heeft het Evangelisch College studiefondsen die bedoeld zijn om studenten die de opleiding niet kunnen bekostigen financieel tegemoet te komen.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact op met dhr. Jan Kranendonk (adjunct-directeur financiën).