Studiedagen

Jaarlijks biedt de EC-Bijbelcursus ook drie praktijkgerichte studiedagen aan. Deze studiedagen zijn bedoeld om je praktisch toe te rusten voor een taak in de gemeente. Wil je het diploma behalen, dan zijn deze studiedagen onderdeel van de cursus en maak je ook de praktijkopdrachten bij deze dagen.

Geen cursist? Ook dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor deze studiedagen! Het aantal plaatsen is echter beperkt.

Achtergrondinformatie bij de studiedagen

Jaarlijks worden er drie studiedagen aangeboden rondom een centraal thema met betrekking tot kerk-zijn en/of specifieke taakgebieden in de kerk.

CursusjaarThema
2022-2023Missie van de kerk
2023-2024Pastoraat in de kerk
2024-2025Onderwijs in de kerk
2025-2026Kinder- en jongerenwerk in de kerk

Programma

In het cursusjaar 2022-2023 bieden we de drie studiedagen aan rondom het thema ‘De missie van de kerk‘:

Intercultureel kerk-zijn

Zaterdag 5 november 2022
Rien van der Toorn

Op dit moment heeft circa 25% van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond en zijn er meer dan een zijn er meer dan een miljoen migrantenchristenen in ons land (bron: Evangelie & Moslims).

Wat betekent dit voor kerk-zijn anno 2022? De aanwezigheid van gelovigen uit andere culturen in ons land en mogelijk in je kerk brengt kansen en uitdagingen met zich mee. Op deze studiedag zal de spreker Rien van der Toorn je hier alles over gaan vertellen aan de hand van de volgende drie onderwerpen:

1. Waarom intercultureel kerk-zijn?
  2. De uitdaging van interculturaliteit in de kerk
  3. De praktijk van interculturaliteit in de kerk

Rien van der Toorn is ervaringsdeskundige en traint al bijna 30 jaar kerken en organisaties op het gebied van interculturele communicatie en intercultureel kerk-zijn. Als docent is hij ook al jarenlang aan het Evangelisch College verbonden.

rien van der toorn

Integraal kerk-zijn (integral mission)

Zaterdag 18 maart 2023
Dorina Nauta

Omschrijving van de inhoud volgt nog.

Missionair kerk-zijn en discipelschap

Zaterdag 10 juni 2023
Theo Visser

Omschrijving van de inhoud volgt nog.

Locatie en bereikbaarheid
De studiedagen vinden plaats in het Onderwijscentrum van het Evangelisch College aan Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Rondom het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid. De locatie is ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Tijden
De studiedagen beginnen om 10:30 uur en duren tot circa 16:00 uur.

Catering
Inclusief koffie en thee. Een lunch dient zelf meegenomen te worden.

DoelgroepPrijs per studiedag
Cursisten van de EC-Bijbelcursus€ 5,-
Leden van het Evangelisch College€ 10,-
Gasten / externe deelnemers€ 20,-

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.