Samengevat:

   Volg de EC-Bijbelcursus online
   Inclusief videocolleges
   Circa 15-30 minuten per dag
   Voor iedereen toegankelijk
   Geschikt voor computer, tablet en telefoon
   € 22,50 per maand

Inleiding

Heb jij het verlangen om te investeren in een studie waarin je mee wordt genomen door de héle Bijbel heen? En wil je dit doen op je eigen tijd en plaats? Kies dan voor de EC-Bijbelcursus | Online. Je krijgt dan toegang tot de online leeromgeving van de EC-Bijbelcursus, met daar op o.a. online lessen en videocolleges.

Waarom de EC-Bijbelcursus | Online volgen?

 • Je wilt groeien in geloof en God beter leren kennen.
 • Je wilt de hele Bijbel doorlezen.
 • Je wilt meer begrijpen van de grote lijn en de samenhang van de Bijbel.
 • Je wilt meer leren over de achtergrond van de Bijbel.
 • Je wilt betrokken worden bij de Bijbelse boodschap voor het leven van alledag.
 • Je wilt de cursus volgen op je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt.

Wat houdt de EC-Bijbelcursus | Online in?

Via het het online prorgamma van de EC-Bijbelcursus volg je het volledige studieprogramma van de Bijbelcursus. Je krijgt in de periode september tot en met mei elke maand tien leeslessen Oude Testament en 10 leeslessen Nieuwe Testament over de Bijbelboeken die in die (les)maand behandeld worden. Deze online lessen dagen je uit om na te denken over wat je leest, ze bieden relevante achtergrondinformatie en ze geven je de mogelijkheid om online op de les en op anderen te reageren. Op deze wijze ga je in vier jaar tijd door alle Bijbelboeken van de Bijbel heen.

Eenvoudig van opzet
De cursus is voor iedereen te volgen; ook wanneer je niet zo handig bent met computers. Als je bent ingelogd op ons Studieportaal, zie je precies waar je bent gebleven met lezen/leren.
Een werkbare studiebelasting
De cursus kost je gemiddeld circa 15 á 30 minuten per dag (incl. Bijbellezen) per les. In totaal zijn er elke (les)maand 20 lessen.
Relevante achtergrondinformatie
Je krijgt elke les van ons de informatie die je nodig hebt om de Bijbel zelfstandig te leren lezen, begrijpen en toe te passen.
Video-colleges
In de digitale leeromgeving krijg je elke lesmaand ook toegang tot twee video-colleges (van elk circa 90 minuten) over de Bijbelboeken van die betreffende lesmaand.
Quizvraag
Iedere les wordt afgesloten met een quizvraag. Hiermee controleer je of je de lesstof eigen hebt gemaakt.
Even geen tijd? Geen probleem!
De online leeromgeving wordt per lesmaand voorzien van alle inhoud. Dit betekent dat je vooruit kunt werken, óf op je eigen tijd de dagen kunt inhalen. De reeds aangeboden lessen blijven zolang je cursist bent toegankelijk.
Geschikt voor elk device
Je krijgt toegang tot ETS-online door in te loggen op ons Studieportaal. Dit studieportaal is zowel op een computer, tablet als telefoon te openen.

Aanvullen met online lessen via Zoom?

Daarnaast is het mogelijk om je aan te melden voor online live lessen via Zoom.

Lessen via Zoom
Je krijgt bij de EC-Bijbelcursus | Online + Zoom naast de online leeromgeving ook maandelijks twee woensdagavonden les via Zoom. Je trekt gedurende het studiejaar op met dezelfde groep medecursisten en twee vaste docenten.

Klik hier voor de lesdata.

Wat kost de EC-Bijbelcursus | Online?

EC-Bijbelcursus | Online
22,50-
maandelijks
 • Toegang tot de online leeromgeving met elke (les)maand 20 lessen Oude en Nieuwe Testament
EC-Bijbelcursus | Online + Zoom
27,50-
maandelijks
 • Toegang tot de online leeromgeving
 • + Online lessen via Zoom

In beide gevallen is dit inclusief:

 • Toegang tot de online leeromgeving
 • Jaarlijks 18 videocolleges (van elk circa 1,5 uur)
 • Deelname aan het tentamen (facultatief)
 • Deelname aan de studiedagen in Veenendaal
 • Toegang tot de online cursus ‘Het grote verhaal van de Bijbel’ (t.w.v. € 32,50)
 • Toegang tot de Studiebijbel online van het Centrum voor Bijbelonderzoek (t.w.v. € 120,-)
Jongerenkorting: Ben je jonger dan 23 jaar (peildatum 1 september), dan ontvang je € 100,- korting op het cursusgeld. Bij het invullen van het aanmeldingsformulier wordt op basis van de geboortedatum berekend of de jongerenkorting wordt toegekend.

Meer informatie

De online variant van de EC-Bijbelcursus verschilt enkel in opzet van de lessen (digitale leeromgeving ipv klassikale lessen) van de reguliere Bijbelcursus op locatie. Alle overige zaken zijn gelijk:

Veel gestelde vragen

 

ETS-Afstandsonderwijs

Ja, meld je dan aan voor de ETS-Bijbelcursus. Hierbij zit toegang ETS-online inbegrepen.

Ja, dit is mogelijk. Het verschil in cursuskosten zal dan nog wel worden doorberekend. Neem hiervoor contact met ons op.

Ja! Het ETS-afstandsonderwijs volgt volledig het curriculum en opzet van de reguliere 4-jarige ETS-Bijbelcursus. Dit betekent dat je deel kunt nemen aan de tentamens, studiedagen en praktijkopdrachten en zodoende een diploma kunt behalen.

Ja! Ook deelnemen aan de tentamens en zo een ETS-diploma behalen is vanuit het buitenland geen probleem. Wel is het zo dat het vanuit het buitenland lastiger is om de studiedagen te volgen en mee te doen aan de praktijkopdrachten om het diploma assistent-gemeentewerker te behalen. Wil je dit toch vanuit het buitenland doen, neem dan even contact op met info@ets-cursus.nl om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Nee, de mogelijkheid om te reageren via het forum op de lessen is optioneel. Het biedt de mogelijkheid tot interactie met medecursisten. Het is echter aan jou als cursist om hier wel of niet actief gebruik van te maken.

Aanmelden
Nadat je je hebt aangemeld voor de cursus, ontvang je binnen enkele (werk)dagen per e-mail van ons je persoonlijke inloggegevens voor het Studieportaal.

Inloggen
Log met deze persoonlijke gegevens in op het Studieportaal. Er verschijnt nu een nieuw menu. Ga hierin naar ‘Mijn online cursussen’.

Welkom
Je kunt nu ETS-online openen en toegang krijgen tot je persoonlijke cursus dashboard. Hierin zie je alle beschikbare lessen en zie je welke lessen je reeds hebt afgerond.

Lessen
Elke lesmaand staan er 10 lessen Oude Testament en 10 lessen Nieuwe Testament voor je klaar, met daarin o.a. een leesopdracht,achtergrondinformatie en een verdiepingsvraag.

Bij de ETS-Bijbelcursus volg je de lessen op één van onze 55 cursuslocaties. Daarnaast heb je toegang tot digitale leeromgeving ‘ETS-online’.

Bij het ETS-Afstandsonderwijs ga je niet naar een leslocatie, maar krijg je toegang tot video-colleges en maak je gebruik van de digitale leeromgeving ‘ETS-online’. Inhoudelijk is het programma gelijk aan de ETS-Bijbelcursus. Ook bij het ETS-Afstandsonderwijs kan je meedoen aan tentamens, de ETS-studiedagen volgen een toewerken naar het behalen van een diploma.

Contactpersoon

Annemieke Sparla
Coördinator EC-Bijbelcursus
Telefoon: 078-6190037 (keuzenummer 1)
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag